Wednesday, April 25, 2018

ΟΒΙ: Παγκόμσια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας 2018 - Πρόσκληση σε ομιλίες


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας 2018 (World IP Day 2018), συμμετέχει στο Athens Science Festival 2018, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις ομιλίες των εξειδικευμένων στελεχών του Οργανισμού στο φιλόξενο χώρο του INNOVATHENS.
Την Πέμπτη 26 Απριλίου, στην ενότητα των ομιλιών στις 20:00-20:20, ο Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, θα απευθύνει ομιλία του με τίτλο «Η Καινοτομία και η Διανοητική Ιδιοκτησία ως όχημα οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».


Στη συνέχεια, στις 20:20 με 20:40 η κυρία Κατερίνα Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια & Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης ΟΒΙ,  στην ομιλία της με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη - νομοθετικές εξελίξεις και πρωτοβουλίες», θα κάνει παρουσίαση των αλλαγών που έφερε η ψήφιση του Ν.4512/2018 στο δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, και των νέων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση του πλαισίου επιβολής των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.
Τέλος, από τις 20:40 έως 21:00, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΟΒΙ να προβάλλει, να προωθήσει και να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο το ελληνικό  design, η ομιλία της κυρίας Έρης Μανούσου,  Υπεύθυνης Επικοινωνίας ΟΒΙ με τίτλο «Designs: ένα μεγάλο κεφάλαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Βασικές αρχές και προστασία» είναι αφιερωμένη σε θέματα προστασίας και σωστής στρατηγικής για την εκμετάλλευση των designs.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα  να έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, όπως και να συζητήσουμε θέματα που άπτονται της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και των προκλήσεών της.      

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.