Wednesday, April 25, 2018

Διαμόρφωση πλαισίου για την κατάλληλη μεταχείριση των ιπποειδών


Σύσταση ομάδα εργασίας σχετικά με τις μεθόδους αναγνώρισης των ιπποειδών στο πλαίσιο εφαρμογής του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/262
Μετά από εντολή του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη. Τσιρώνη, «συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την εναρμόνιση των κανονιστικών απαιτήσεων και του πλαισίου εφαρμογής του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/262 της Επιτροπής» σχετικά με τις μεθόδους αναγνώρισης των ιπποειδών (ΑΔΑ:61ΤΠ4653ΠΓ-ΟΨΞ).
Την Ομάδα Εργασίας πλαισιώνουν στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών και συνεργάτες του Αν. Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα, με στόχο να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός τριμήνου , δηλ. μέχρι 30 -06-2018 .


Οι εργασίες θα γίνουν σε άμεση συνεργασία με φορείς και οργανώσεις πολιτών που ασχολούνται με την ευζωία των ιπποειδών για αποφυγή άλλων καθυστερήσεων, αφού η μακρόχρονη καθυστέρηση για έκδοση σχετικής Υπ. Απόφασης από τον καν ΕΕ 504/2008, έχει παρατείνει μέχρι σήμερα τα προβλήματα που προκύπτουν από την υφιστάμενη Νομοθεσία για τα ιπποειδή, όπως για παράδειγμα στα ζώα εργασίας που εργάζονται χωρίς κανένα θεσμικό ή ελεγκτικό πλαίσιο.

Σκοπός είναι να διαμορφωθεί το συντομότερο ένα πλαίσιο για την κατάλληλη μεταχείριση των ιπποειδών, την ελεγχόμενη αναπαραγωγή, την προστασία από εγκατάλειψη και αποφυγή φαινομένων δημιουργίας αδέσποτων ζώων που συχνά τραυματίζονται σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα ή κακοποιούνται όταν πωλούνται διαδικτυακά χωρίς έγγραφα ή δεμένα σε χωράφια, χωρίς σταβλικές εγκαταστάσεις και κάποιες φορές υποσιτισμένα.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.