Wednesday, April 25, 2018

Υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την EBRD για το έργο ΣΔΙΤ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών


Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανοικοδόμησης (EBRD) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για το έργο του νέου κτιρίου του ΙΙΒΕΑΑ για την ανάπτυξη υπηρεσιών εξατομικευμένη ιατρικής που υλοποιείται ως έργο ΣΔΙΤ. Τη συμφωνία υπέγραψαν η κυρία Sabina Dziurman, επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο και ο κ. Αντώνης Κουνάδης, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.


Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας από πλευράς Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη θητεία του οποίου έλαβε έγκριση το έργο ΣΔΙΤ.


Η συνεργασία αφορά στην τεχνική υποστήριξη της EBRD ως προς την προετοιμασία και διενέργεια του διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ, ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη συνεργασία της EBRD στην Ελλάδα, καθώς και για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στη χώρα στον τομέα των ιατροβιολογικών ερευνών και της υγείας. Στόχος είναι εντός των επομένων μηνών να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή του ιδιώτη αναδόχου του έργου ΣΔΙΤ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού του νέου κτιρίου του ΙΙΒΕΑΑ για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής. Εκτιμάται ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα διπλασιάσουν τις ερευνητικές θέσεις που παρέχονται σήμερα από το Ίδρυμα.

Το επενδυτικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια σύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ενώ το έργο περιλαμβάνει και την ανακατασκευή του Λοβέρδειου κτιρίου, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών πρωτοτύπων και γενοσήμων φαρμάκων.

Η προετοιμασία της πρότασης για την υλοποίηση του έργου έγινε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γρηγόρη Σκαλκέα, πρώην Προέδρου της Ακαδημία Αθηνών, νυν Προέδρου και ιδρυτή του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, σε στενή συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.