Friday, April 27, 2018

Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα- Ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης»


Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας διοργάνωσε στις 20-21 Απριλίου 2018 το 4ο Συνέδριό της με θέμα «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα- Ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης» και διεξήγαγε την επόμενη ημέρα στις 22 Απριλίου την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή της. 
        Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών,  Μηλίγκα Κυριακή, ως σύνεδρος παρακολούθησε το συνέδριο το οποίο διαρθρώθηκε σε πέντε θεματικές ομάδες όπου ειδικοί ομιλητές μοιράστηκαν με τους συνέδρους σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και εμπειρίες.




Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:


  • Με ποιο τρόπο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα γίνουν πιο αποδοτικές και λειτουργικές χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση τη μεγέθυνση αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση την οργάνωση;
  • Ποια εργαλεία είναι απαραίτητα σήμερα για τους επιχειρηματίες;
  • Ποιο είναι το πλεονέκτημα στο οποίο μπορούν να στηρίξουν την στρατηγική τους;
  • Με ποιους μπορούν να συνεργαστούν;
  • Ποιος θα είναι ο ρόλος της ΕΣΕΕ, των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων σε αυτή τη διαδικασία;
Την έναρξη του Συνεδρίου έκαναν ο Έλληνας Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και οι Ευρωβουλευτές μας κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Κύρτσος, Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Παπαδάκης.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα κατατεθούν στην Κυβέρνηση και στην Αντιπολίτευση ώστε να περιληφθούν στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας.

Την Κυριακή, 22 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ, όπου συμμετείχε το σύνολο των αντιπροσώπων του εμπορικού κόσμου της χώρας από κάθε γωνία της επικράτειας.
 Τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και τις παρεμβάσεις των συνέδρων, ήταν τα ακόλουθα:
  • Τα κόκκινα δάνεια και η ανάγκη διευθέτησής τους: είναι διαπιστωμένο ότι λίγοι οφείλουν τα πολλά και πολλοί τα λίγα και άρα οι αναγκαίες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν χωρίς ιδιαίτερες απώλειες για την οικονομία και την κοινωνία.
  • Ο εξωδικαστικός μηχανισμός: Είναι το μοναδικό εργαλείο που αυτήν την στιγμή είναι διαθέσιμο στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και αυτό που προέχει είναι να καταστεί πιο λειτουργικό και περισσότερο προσβάσιμο στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
  • Η φορολογία: Ο εμπορικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει τα αντίμετρα και ζητάει άμεση μείωση της υπερφορολόγησης της επιχειρηματικότητας.
  • Οι ασφαλιστικές εισφορές: Ενόψει της προσεχούς δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ, οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αναμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί το τοπίο, ελπίζοντας στην εξισορρόπηση ενός συστήματος που στην παρούσα φάση του προβλέπει μεν χαμηλές εισφορές για μία μερίδα ασφαλισμένων, με μηδενική ωστόσο ανταπόδοση και σύνταξη.
  • Η υλοποίηση ενός επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, ο οποίος εξαγγέλθηκε αλλά δεν πραγματοποιήθηκε: Μέσω του λογαριασμού αυτού, η επιχείρηση θα μπορεί να ικανοποιεί βασικές λειτουργικές ανάγκες και υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές της.
  • Οι εναλλακτικές μέθοδοι χρηματοδότησης μπροστά στην ανυπαρξία της τραπεζικής: Μικροδάνεια, crowdfunding και εταιρικές εγγυήσεις μπορεί να αποτελέσουν τα εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, μέχρι την επανέναρξη της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
 Κυριακή Μηλίγκα

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.