Saturday, April 28, 2018

Νέα πρόκληση Ερντογάν: "Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη"


Με νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία στη Σμύρνη ο τούρκος πρόεδρος
Ο Ερντογάν στη Σμύρνη
Μετά την προεκλογική ομιλία του στην πόλη της Σμύρνης, από όπου ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία, ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο εμπορικό επιμελητήριο της Σμύρνης αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι την έκαψαν.


Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, «το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε στην κληρονομιά αυτής της ωραίας πόλης είναι από τους έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη, την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που έχει βγει το όνομα στους Τούρκους. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή τα έχουν κάνει αυτοί που λένε τον εαυτό τους πολιτισμένο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ερντογάν κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι είναι πραξικοπηματίας, επικρίνοντάς τον για τους 15 βουλευτές που παραχώρησε στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, αγνοώντας την πολιτική βούληση του λαού που τους ψήφισαν. Επίσης, όπως μετέδωσε το euronews, κάνοντας έκπληξη στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί κάλεσε τον διάσημο τραγουδιστή Ιμπραχίμ Τατλισες, ο οποίος τραγούδησε στην σκηνή ερμηνεύοντας γνωστό παραδοσιακό τραγούδι για τον στρατό.
Η νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου είχε πει πως δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις με την Ελλάδα, σημειώνοντας σε συνέντευξή του πως "χρειαζόμαστε την ειρήνη τώρα". Και αυτή εντάσσεται στο γαϊτανάκι λεονταρισμών στο οποίο επιδίδεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Τον περασμένο Μάρτιο είχε πει στο ίδιο πνεύμα πως «ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ. αναφερόμενος στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921)".

ΠΗΓΗ: news247.gr


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.