Tuesday, April 24, 2018

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Ενημέρωση για της ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις


Με τον Ν. 4177/2013, καθορίστηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι  (1-15 Νοεμβρίου και 1-15 Μαΐου). Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Αχαΐα θα διαρκέσουν  από την  Τετάρτη 2 Μαΐου έως την Τρίτη 15 Μαΐου, την δε Κυριακή 6 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά (προαιρετικά) από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1, άρθρο 23, Ν.2224/1994).
Οδηγίες προς τους συναδέλφους για τη διενέργεια των εκπτώσεων:


Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Δηλαδή, η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.  

Υπενθυμίζουμε ότι ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είναι κάθετα αντίθετος στην όποια συζήτηση για απελευθέρωση των 52 Κυριακών. Θα συνεχίζει να αγωνίζεται για τη θεσμοθέτηση ΜΟΝΟ των 3 καθιερωμένων Κυριακών  (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και   για τη συνταγματική κατοχύρωση των υπόλοιπων γιατί οι καλοθελητές της απελευθέρωσης όλων των Κυριακών, παραμονεύουν. Ας μην ξεχνάμε ότι η  λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, ανεργία, ύφεση, οξύτερη κρίση και αθέμιτο ανταγωνισμό από τα μονοπώλια που θα επικρατήσουν.  


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.