Thursday, April 26, 2018

Γ. Βαρεμένος : "Η Βουλή θα αναλάβει την οργάνωση του Μουσείου Κωστή Παλαμά στο Μεσολόγγι"


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση και συζήτησε μαζί του το σχέδιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη μετατροπή της οικίας του Κωστή Παλαμά στο Μεσολόγγι σε μουσείο. Συμφωνήθηκε να αναλάβει η Βουλή την οργάνωση του μουσείου, ενώ η δημοτική αρχή της πόλης έχει ήδη αναλάβει την ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτηρίου.
Η διαμόρφωση και λειτουργία του Μουσείου Κωστή Παλαμά στο Μεσολόγγι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της πνευματικής κληρονομιάς του μεγάλου ποιητή, αλλά και για την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μέσω της κατάλληλης προβολής των δημόσιων προσώπων -και εν προκειμένω, των ποιητών- που αυτή γέννησε.
Ο Γιώργος Βαρεμένος έχει συνεννοηθεί προκειμένου να υποβληθεί από τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου το σχετικό αίτημα προς τη Βουλή των Ελλήνων.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.