Tuesday, April 24, 2018

Απίστευτο: Πρώην σωματοφύλακας του Μπιν Λάντεν ζει στη Γερμανία με κοινωνικά επιδόματα!


ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
O Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Αϋμάν αλ Ζαουάχρι κι ένας σωματοφύλακας (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
Ήταν ένας από σωματοφύλακες του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ζει στη Γερμανία εδώ και χρόνια, και μολονότι θεωρείται «επικίνδυνος ισλαμιστής κηρύκας» από τις Αρχές, λαμβάνει κοινωνικά επιδόματα.
Ο λόγος για τον Τυνήσιο, Σάμι Α., ο οποίος, όπως αποκαλύπτει η Bild, λαμβάνει συνολικά 1.167,48 ευρώ το μήνα από τα κρατικά ταμεία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας- τα 194 ευρώ αφορούν τον ίδιο, άλλα τόσα τη γυναίκα του, ενώ τα τέσσερα παιδιά τους λαμβάνουν από 133 έως 157 έκαστο-. Ο 42χρονος λαμβάνει, ωστόσο, κι άλλα επιδόματα που δεν αποκαλύφθηκαν γιατί θεωρούνται προσωπικά δεδομένα.

Ο Σάμι Α, υποχρεούται να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του. Ωστόσο, δεν μπορεί να απελαθεί στην πατρίδα του, αφού όπως έκριναν οι γερμανικές δικαστικές αρχές, διατρέχει τον κίνδυνο απάνθρωπης μεταχείρισης και βασανιστηρίων παρά τις αλλαγές στην πολιτική κατάσταση στην Τυνησία. Ως εκ τούτου ο πρώην σωματοφύλακας του πάλαι ποτέ αρχηγού της Αλ Κάιντα παραμένει προς το παρόν στη Γερμανία, όπου εξακολουθεί να εισπράττει τα επιδόματα που προβλέπονται για τους αιτούντες άσυλο.


Ο Σάμι Α. πήγε το 1997 στη Γερμανία για σπουδές. Από το 1999 έως το 2000 εμφανίστηκε σ’ ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Αφγανιστάν κι εντάχθηκε στη φρουρά του Μπιν Λάντεν. Στο μεταξύ παντρεύτηκε κι απέκτησε τέσσερα παιδιά, που έχουν γερμανική υπηκοότητα. Τα επόμενα χρόνια οι Αρχές υποπτεύονταν ότι ο Τυνήσιος είχε επαφές με τρομοκρατικούς πυρήνες. Μάλιστα το 2009 αστυνομικοί τον έπιασαν στον ίδιο αυτοκίνητο μ’ ένα φερόμενο μέλος της Αλ Κάιντα.
Οι γερμανικές Αρχές προσπαθούν από το 2006 να βρουν τρόπο να απελάσουν τον φερόμενο τρομοκράτη, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών είχε αρνηθεί το 2005 να επικυρώσει την παράταση της άδειας παραμονής του. Αλλά ο Τυνήσιος απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις εναντίον του και προσφεύγει συνέχεια στη Δικαιοσύνη κατά της απέλασής του, προκαλώντας οργή σε πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου και στα media. «Έχουμε εδώ μια ξεδιάντροπη εκμετάλλευση του γερμανικού Δικαίου περί ασύλου. Αναγκαζόμαστε να δίνουμε χρήματα σ’ έναν τρομοκράτη γιατί δεν επιτρέπεται να τον απελάσουμε», είπε ο Έκχαρντ Ρέμπεργκ, σημαίνον στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή: iefimerida.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.