Tuesday, April 24, 2018

Τορόντο: Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης με φορτηγάκι


Ο 25χρονος που συνελήφθη από την αστυνομία μετά την επίθεση που διέπραξε, ρίχνοντας το νοικιασμένο φορτηγάκι στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν πάνω σε πεζούς στο κέντρο του Τορόντο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15, είχε φοιτήσει σε γυμνάσιο για μαθητές με ειδικές ανάγκες, είπαν παλιοί συμμαθητές του.
Σύμφωνα με τους πρώην συμμαθητές του, ο νεαρός περπάταγε συχνά στους διαδρόμους και τις αίθουσες με το κεφάλι κάτω και τα χέρια πλεγμένα σφιχτά, ενώ έβγαζε ήχους παρόμοιους με νιαουρίσματα.
Η αστυνομία στο Τορόντο ανακοίνωσε ότι ο Άλεκ Μινασιάν, 25 ετών, συνελήφθη περίπου 26 λεπτά αφότου έριξε το βαν πάνω σε δεκάδες πεζούς στην οδό Γιανγκ, στο κεντρικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά. 

Yonge and Finch Driver caught #Toronto https://youtu.be/ntAktMZnX1E


Βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, το οποίο μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, δείχνει τον νεαρό καθώς κραδαίνει ένα αντικείμενο προς την κατεύθυνση ενός αστυνομικού, απαιτώντας: «σκότωσέ με». Ο αστυνομικός τον αψηφά και του δίνει εντολή να πέσει κάτω, πράγμα που εντέλει κάνει, πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες.


Η Σιρίν Τσάμι, που πήγαινε στην ίδια τάξη με τον Άλεκ Μινασιάν, διαβεβαίωσε πως ο παλιός συμμαθητής της δεν ήταν βίαιος.
Ο Μινασιάν είχε φοιτήσει στο δευτεροβάθμιο σχολείο Thornlea, στα βόρεια προάστια του Τορόντο. Στο Θόρνλι φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, που παρακολουθούν κανονικά και ειδικά μαθήματα.
«Δεν ήταν κοινωνικός, αλλά από όσο θυμάμαι, ήταν απόλυτα άκακος», ανέφερε η Σιρίν Τσάμι.
Άλλοι δύο άνθρωποι επιβεβαίωσαν ότι είχαν συμμαθητή τον Μινασιάν στο Θόρνλι. Ο όρος «ειδικές ανάγκες» χρησιμοποιείται με μάλλον διασταλτικό τρόπο από το καναδικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς συμπεριλαμβάνει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, συμπεριφορικές διαταραχές και διάφορες μορφές αναπηρίας.
Η αστυνομία ανέφερε πως δεν είχε κανένα στοιχείο για τον Μινασιάν στους φακέλους της μέχρι τη Δευτέρα και τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη άγνωστα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο Μαρκ Σόντερς τόνισε ότι οι πράξεις του «έμοιαζαν οπωσδήποτε εσκεμμένες».
Δεν είναι προσβάσιμη η σελίδα του Άλεκ Μινασιάν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Μια αρκετά παλιότερη εκδοχή της, που προσπέλασε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω Internet Archive, αναφέρει ότι φοιτούσε στο κολέγιο Seneca από το 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2018, ότι πήρε απολυτήριο από το γυμνάσιο Θόρνλι το 2011, ενώ ανάμεσα στα επαγγελματικά του προσόντα ανέφερε την ανάπτυξη λογισμικού.
Σε ανάρτηση σε ιστολόγιο το 2013, ο Μινασιάν έγραφε πως άρχισε να εργάζεται στο Κέντρο του Κολεγίου Σένεκα για την Ανάπτυξη Ανοιχτής Τεχνολογίας. Αναφερόταν στην πρόοδό του στην ανάπτυξη λογισμικού μέχρι τον Μάρτιο του 2014. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google με εφαρμογές για συσκευές με λειτουργικό Android υπάρχει ένα app που βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν χώρο στάθμευσης που έχει υπογράψει κάποιος Άλεκ Μινασιάν.








ΠΗΓΗ: cnn.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.