Thursday, April 26, 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Η Πρώτη Μαΐου είναι μια μέρα μνήμης και πάλης. Θυμόμαστε τους εργατικούς αγώνες, τις Πρωτομαγιές όλου του κόσμου, από το Σικάγο ως τη Θεσσαλονίκη και αγωνιζόμαστε ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εργασιακή εκμετάλλευση, την καταπίεση.


Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ. Δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την αποδόμηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, ποιοι οργάνωσαν και υλοποίησαν την κοινωνική καταστροφή. Επίσης δεν ξεχνάμε τα βήματα που έχουν ήδη γίνει, παρά τη δυσκολία των καταστάσεων. Η ακύρωση των αντισυνταγματικών, παράνομων και άδικων απολύσεων  η απομάκρυνση των εργολαβικών συνεργείων από τα δημόσια νοσοκομεία, η θέσπιση ενός νομικού πλαισίου για τους μετανάστες εργάτες γης, είναι πράγματα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Χρειάζονται, όμως, πολλά ακόμα.
Πλέον η έξοδος της χωράς από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση και πρέπει άμεσα  να νομοθετήσει την αύξηση του κατωτάτου μισθού την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και πρέπει να υπάρξει και ειδική μεριμνά για την προστασία της πρώτης κατοικίας της εργατικής οικογένειας .

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες. Για να πάρουμε πίσω όσα δικαιούμαστε, για την πάταξη της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, για το χτύπημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να τελειώσει πια το καθεστώς αυθαιρεσίας.  
Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να εντείνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Η μάχη για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου της εργασίας είναι ο μόνος τρόπος απότισης τιμής σε όσους κι όσες πάλεψαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν. Το χρωστάμε σε αυτούς και στις μελλοντικές γενιές.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, κάθε πολίτη του  Ν. Σερρών , να πάρει μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ 2018 ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΖΗΤΩ ΕΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.