Wednesday, April 25, 2018

ΟΒΙ: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας 2018



Στις 26 Απριλίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας
γιορτάζουμε τη

Δύναμη αλλαγής:
Οι γυναίκες στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα  

Το 2000, τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) καθόρισαν την 26η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το παγκόσμιο κοινό για τα δικαιώματα των καινοτόμων και των δημιουργών.
Γι’ αυτό το λόγο, στις 26 Απριλίου κάθε χρόνο μας δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθούμε το ρόλο της διανοητικής ιδιοκτησίας στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας.  Εορτάζουμε τις ευρεσιτεχνίες, τα βιομηχανικά σχέδια, τα εμπορικά σήματα, τα λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα και όλα τα άλλα πνευματικά δημιουργήματα αλλά και τους δημιουργούς τους και τους αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη.
Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ορίζει ένα ιδιαίτερο θέμα στο οποίο αφιερώνεται η ημέρα.

Το 2018 εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World IP Day) με θέμα «Powering change:Women in innovation and creativity»

Η εκστρατεία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας γιορτάζει τη λαμπρότητα, την εφευρετικότητα, την περιέργεια και το θάρρος των γυναικών που είναι οδηγοί αλλαγής στον κόσμο μας, διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον.
Κάθε μέρα, πολλές γυναίκες έχουν ευφάνταστες ιδέες για πρωτοποριακές εφευρέσεις και δημιουργίες που αναβαθμίζουν και μεταμορφώνουν τις ζωές μας  και προωθούν την ανθρώπινη κατανόηση και γνώση  σε πεδία από την Αστροφυσική, στη Νανοτεχνολογία και από την Ιατρική στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική.
Και στο δημιουργικό τομέα, είτε πρόκειται για κινηματογραφικές ταινίες, animation, μουσική, μόδα, σχέδιο, γλυπτική, χορός, λογοτεχνία, τέχνη και ακόμη περισσότερα, οι γυναίκες οραματίζονται και φαντάζονται μέσα από ένα νέο πρίσμα, δοκιμάζοντας τα όρια της καλλιτεχνίας και της δημιουργικής έκφρασης,  εισάγοντάς μας σε νέους κόσμους εμπειρίας και κατανόησης.
Η σημαντική και ενθαρρυντική συνεισφορά αμέτρητων γυναικών σε όλο τον κόσμο είναι κινητήριος δύναμη, που τροφοδοτεί την αλλαγή στον κόσμο μας. Η στάση τους «μπορώ να το κάνω» αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας. Και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους αποτελούν ανεκτίμητη κληρονομιά για τα νεαρά κορίτσια του σήμερα, που φιλοδοξούν να γίνουν οι εφευρέτες και οι δημιουργοί του αύριο.
Περισσότερο από ποτέ, γυναίκες αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους και κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στην επιστήμη, την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις και την τέχνη. Αυτό είναι ένα καλό νέο. Με τις γυναίκες και τους άνδρες να εργάζονται από κοινού, έχουμε ενισχύσει το χέρι της ανθρωπότητας και έχουμε βελτιώσει την ικανότητά μας να εμπλουτίζουμε τον κοινό πολιτιστικό μας πλούτο, καθώς και να αναπτύσσουμε αποτελεσματικές λύσεις για την ανακούφιση της φτώχειας, την  ενίσχυση της παγκόσμιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να προβληματιστούμε σχετικά με τρόπους για την αύξηση του αριθμού των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας του τρέχοντος έτους είναι μια ευκαιρία να τονιστεί πως το σύστημα διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) μπορεί να υποστηρίξει καινοτόμες και δημιουργικές γυναίκες στην αναζήτησή τους για να προσφέρουν καταπληκτικές ιδέες στην αγορά.

#worldipday

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.