Sunday, April 29, 2018

Οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά!


Συνάδελφοι!

Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ αποφεύγει να απαντήσει για το να θα πραγματοποιήσει  περικοπές 900 εκ. Ευρώ στις προνοιακές δαπάνες, όπως προβλέπει σχετική επιταγή του τρίτου μνημονίου που μετεγγραφεί αυτούσια στην 2η αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με πρόσθετες περικοπές.
Ταυτόχρονα η ασάφεια που εσκεμμένα αφήνει να επικρατεί γύρω από το Άρθρο 215 του Πολυνομοσχέδιου για το νέο σύστημα και τα κριτήρια απονομής των επιδομάτων των ΑμεΑ και των συντάξεων αναπηρίας, δίνει τη δυνατότητα για συνολικότερες αντιδραστικές αλλαγές μέσω της εφαρμογής του με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που δεν περνάνε από την Βουλή και ποντάρουν ότι δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι πότε θα βγουν και τι θα λένε.
Παράλληλα στο άρθρο 215 του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται ότι για να πάρουν το επίδομα οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες θα συνυπολογίζεται εκτός του ποσοστού αναπηρίας που θα δίνουν τα ΚΕΠΑ και «η δυνατότητα του ανάπηρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα». Δηλαδή νέα κατακρεούργηση των ποσοστών αναπηρίας.


Τέλος στα πλαίσια της διασύνδεσης των παροχών υγείας και πρόνοιας με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, η κυβέρνηση αρνείται στους ασθενείς τύπου 3 της νόσου Νωτιαία μυϊκή ατροφία (πρόκειται για βαριά νευρομυική νόσο εκφυλιστικού χαρακτήρα), τη χορήγηση της πρώτης εγκεκριμένης διεθνώς θεραπείας, η οποία καταπολεμά τη συγκεκριμένη νόσο

Συνάδελφοι

Οι περικοπές των παροχών του κράτους προς τα ΑμεΑ είναι πάγια απαίτηση του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ, αλλά και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσω των περικοπών επιδιώκουν δύο πράγματα. Πρώτον να αποσυρθεί το κράτος από τις παροχές προς τα ΑμεΑ και αυτές να παραδοθούν στην κερδοσκοπική δράση των διάφορων επιχειρηματικών κολοσσών (π.χ εμπορευματοποίηση υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής κ.α). Δεύτερον να εξοικονομηθούν χρήματα από το κράτος, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κεντρικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να τονωθεί η αγορά και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη πως το πέρασμα στην ανάπτυξη θα σημάνει την ολοκλήρωση μιας κοινωνίας ζούγκλας.

Πρόσθετα η επίτευξη της ανάπτυξης σχετίζεται και με τη συμμετοχή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Έτσι η κυβέρνηση παραχωρεί το ελληνικό έδαφος στο ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις του σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική . Ταυτόχρονα ξοδεύει για λογαριασμό του ΝΑΤΟ ετησίως το 2% του ΑΕΠ της χώρας (3,8 δις Ευρώ το 2017). Δηλαδή το ελληνικό κράτος δαπανά για του πολέμους του ΝΑΤΟ ποσό ίσο με αυτό που θα περικοπεί από τα τελευταία ψηφισμένα μέτρα. Η τακτική αυτή της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για το λαό αφού εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο ενεργά στους πολέμους που γίνονται στα κράτη της περιοχής. Οι πόλεμοι αυτοί είναι ξένοι προς τα συμφέροντα των λαών. Αφορούν το πώς θα μοιραστεί η πίτα των αγωγών, των εμπορικών οδών, του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, συνολικότερα της «αγοράς» ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους διαφόρων χωρών. Γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εταίροι τους σε Η.Π.Α και Ε.Ε προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε τους σύγχρονους καιάδες. Μας λένε ότι πρέπει να θυσιαστούμε στο βωμό μιας ανάπτυξης που δε θα ωφελήσει ούτε εμάς ούτε τον υπόλοιπο λαό. Μας κοροϊδεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος πέρα από τη βαρβαρότητα που βιώνουμε σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη δίνουν τη δυνατότητα για να ζήσουμε με πολύ καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.
Τους απαντάμε ότι δε γελιόμαστε! Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ζωή είναι εφικτή και ο καιάδας δεν είναι μονόδρομος. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να πάψουν να κυριαρχούν στην οικονομία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, να φύγει μακριά η χώρα από δολοφονικούς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΟΣΑ, η Ε.Ε, η Παγκόσμια Τράπεζα κ.α, και ο λαός να σταματήσει την πληρωμή ενός δημοσίου χρέους που δε δημιούργησε και δεν ωφελήθηκε από αυτό.  
Παρά τις δυσκολίες δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε. Ξέρουμε ότι μόνοι μας δε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και μετέχουμε στην προσπάθεια για την ισχυροποίηση της μεγάλης συμμαχίας των εργατών – των βιοπαλαιστών αγροτών – των μικρών ΕΒΕ, αναπόσπαστο μέρος της οποίας είμαστε οι ΑμεΑ και οι οικογένειες μας. Αυτή η συμμαχία μπορεί να διαλύσει τους σύγχρονους καιάδες, να πάρει πίσω όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια και να διαμορφώσει τους όρους για ζωή με βάση τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν η επιστήμη και η τεχνολογία. Ο λαός μόνο ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τους δυνάστες του.

  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Ο Σύλλογος μας θα δηλώσει παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τρίτη 01/05 10:30 π.μ. Πλ. Ελευθερίας.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.