Monday, April 30, 2018

Συνάντηση του Γ. Βαρεμένου με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου



Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Dr Ali Abdel Aal είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, που εκπροσωπεί τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση στη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών της Μεσογείου, στο Κάιρο.
Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η σημασία της Τριμερούς Διάσκεψης Κοινοβουλίων Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου το ερχόμενο φθινόπωρο, τόσο για την εμβάθυνση της συνεργασίας των τριών χωρών, όσο και για την ειρήνη στην ευρύτερη εύφλεκτη περιοχή. Ο κ. Βαρεμένος και ο Dr Ali Abdel Aal συμφώνησαν ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω
ανάπτυξη της συνεργασίας στον οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, προς αμοιβαίο όφελος. Αυτή η συνεργασία, χωρίς να στρέφεται εναντίον ουδενός, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μια περιοχή αστάθειας και ρευστότητας, τόνισε ο Γιώργος Βαρεμένος και κατέληξε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια, με ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την επίλυση των πολεμικών κρίσεων, που, εκτός των άλλων, οδήγησαν σε πρωτοφανείς μετακινήσεις και ξεριζωμό ολόκληρων πληθυσμών.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.