Wednesday, April 25, 2018

ΟΒΙ: Συμμετοχή στο Patras IQ 2018 & Εγκαίνια Περιφερειακής Βιβλιοθήκης ΟΒΙ στην Πάτρα


Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) εγκαινιάζει τη νέα Περιφερειακή Βιβλιοθήκη του στην Πάτρα
και συμμετέχει
στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras Innovation Quest (Patras IQ)

Πάτρα, 27- 29 Απριλίου 2018

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), θα παρευρίσκεται με στελέχη του στις 27-29 Απριλίου 2018 στην 5η  Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ), στην Πάτρα, στην οποία θα συμμετάσχει με ομιλίες και εκθεσιακό περίπτερο, με σκοπό τη στήριξη τόσο της Ερευνητικής Κοινότητας όσο και του παραγωγικού τομέα της ευρύτερης περιοχής.

Η 5η Έκθεση (Patras IQ 2017) θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2018, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».


Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο Ημερίδας με τίτλο «4η Βιομηχανική Επανάσταση - Ψηφιακή Στρατηγική» που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης-Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών-Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου &  Δυτ. Ελλάδος (ΣΕΒΠ/ΔΕ), ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, θα απευθύνει χαιρετισμό και ομιλία με τίτλο «Η Βιομηχανική Ιδιοκτησία στην Ψηφιακή Εποχή ως μοχλός για την Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η Νέα Περιφερειακή Βιβλιοθήκη του ΟΒΙ στην Πάτρα», στην έναρξη της εν λόγω Ημερίδας.

Την ίδια ημέρα (Σάββατο 28 Απριλίου) στις 14.15 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα εγκαίνια της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης του ΟΒΙ στην Πάτρα, στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων, στον Α΄ όροφο του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτρης Τόφαλος» (Πανεπιστημίου 480, Μποζαΐτικα Πάτρα).
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων – Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ), καθ. Κλεομένης Μπάρλος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Τεχνολογικού Πάρκου Πατρών (ΕΠΠ), καθ. Βασίλης Αναστασόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, κ. Ιωάννης Καπλάνης. Επιπλέον θα γίνει παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης της Πάτρας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης ως σημείου επαφής και ενημέρωσης του Κοινού, για την παροχή τεχνολογικών πληροφοριών σχετικά με τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, τα Βιομηχανικά Σχέδια και τους λοιπούς Τίτλους Προστασίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς επίσης για το ισχύον πλαίσιο προστασίας για τις εφευρέσεις και τα designs σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.  

Καθ’ όλη  τη διάρκεια της Έκθεσης, από 27 έως και 29 Απριλίου, οι επισκέπτες αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το εκθεσιακό περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο πληροφοριακό υλικό για την προστασία των Εφευρέσεων και την καταχώριση των Βιομηχανικών Σχεδίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συζητήσουν με στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τυχόν απορίες τους για τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης, τα τέλη, τη δυνατότητα Έρευνας μέσα από ΔΕ και Βιομηχανικά Σχέδια, να λάβουν πληροφόρηση σχετικά με τη δυνατότητα προστασίας των ευρεσιτεχνιών και τις διαφορετικές διαδικασίες αξιοποίησής τους. Τέλος, θέματα που αφορούν  στην προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΒΙ στο κοινό του.
Εξειδικευμένα στελέχη του ΟΒΙ θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο Περίπτερο 4.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.