Friday, October 4, 2019

Συνάντηση Σοφίας Σακοράφα με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης Marwan Toubassi


Η Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής του ΜέΡΑ25, κα. Σοφία Σακοράφα, δέχθηκε στο Γραφείο της στην Βουλή των Ελλήνων τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Marwan Toubassi, ο οποίος την συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της και της υπενθύμισε με υπερηφάνεια την Παλαιστινιακή ιθαγένειά της. Κατά τη διάρκεια αυτής της εγκάρδιας συνάντησης ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης ενημέρωσε την κα. Σοφία Σακοράφα, για την πολιτική κατάσταση όσον αφορά στην κλιμάκωση των παραβιάσεων της ισραηλινής κατοχής εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, εστιάζοντας στην επείγουσα ανάγκη εφαρμογής των θέσεων και σχεδίων της Ελλάδας και της Ε.Ε., ώστε να αντιμετωπιστεί η λεγόμενη Συμφωνία του Αιώνα και να προστατευθεί η λύση των δύο κρατών που θα δώσει τέλος στην αποικιοκρατική κατοχή σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κυρίαρχου κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και η οποία, τόνισε ο Πρέσβης, είναι η μόνη βιώσιμη πορεία για ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Ο Πρέσβης Toubassi ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο κα. Σακοράφα  για τις θέσεις της κατά της συνέχισης της αποικιοκρατικής κατοχής του κράτους της Παλαιστίνης και της αδιάκοπης υποστήριξης και αλληλεγγύης της προς τον Παλαιστινιακό λαό, με τον οποίο ταυτίζεται ως Παλαιστίνια πολίτης και η ίδια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Ευρωβουλευτής, αλλά και τώρα με την ιδιότητα της Βουλευτού και της Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και κατά την διάρκεια της μακράς της πολιτικής σταδιοδρομίας. Από την πλευρά της η κα Σακοράφα επανέλαβε τη δέσμευσή της και την πάγια θέση της όσον αφορά στα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και την ανάγκη εφαρμογής του ψηφίσματος του ΟΗΕ σχετικά με τη δημιουργία ενός κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.