Thursday, May 30, 2013

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Συνάντηση Περιφερειάρχη - Γερμανικό Ινστιτούτο

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης με τους υπευθύνους του Γερμανικού Ινστιτούτου Διοίκησης και Τουρισμού

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, την αντιπεριφερειάρχη Ελευθερία Φτακλάκη και τους  υπευθύνους του Γερμανικού Ινστιτούτου Διοίκησης και Τουρισμού, Διευθυντή Δρ. Bernd Eisenstein και τη διαχειρίστρια του έργου Karola Tippmann, παρουσία του κου Δημήτρη Γιώρτσου.
Η συνάντηση αυτή αφορούσε στην παρουσίαση έρευνας με τίτλο Αυθόρμητοι συσχετισμοί με το brand «Ελλάδα» της οποίας και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Το Ινστιτούτο Διοίκησης και Τουρισμού (IMT) είναι ένα διακεκριμένο Κέντρο για οικονομικά προσανατολισμένη τουριστική έρευνα, το οποίο διεξάγει όλες τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου στους τομείς της ειδίκευσης και της διαβούλευσης, καθώς και των σχετικών διεπιστημονικών σπουδών.
Το Ινστιτούτο πραγματοποίησε τον Νοέμβριο του 2012 μια έρευνα αγοράς που σχετίζεται με την Γερμανική εξερχόμενη αγορά. Η αντιπροσωπευτική έρευνα ονομάζεται Αυθόρμητοι συσχετισμοί με το brand «Ελλάδα». Θέτοντας διαφορετικές επιλογές απάντησης, ο πληθυσμός της Γερμανίας θα ερωτηθεί τι συνδέει αυθόρμητα με τον προορισμό «Ελλάδα».

Ο Περιφερειάρχης στα πλαίσια της παρουσίασης της έρευνας συζήτησε με τους παρευρισκόμενους τη σημασία που έχουν τα αποτελέσματα αυτά, η αξιοποίηση των οποίων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη να αναδειχθεί το κάθε νησί ξεχωριστά με τη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητα προορισμού αναφέροντας χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης ότι η τουριστική βιομηχανία είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική καθώς οι ξένοι επισκέπτες  έχουν απεριόριστη ελευθερία να ενημερωθούν, να επιλέξουν και να απορρίψουν.  
Κοινό σημείο αναφοράς υπήρξε η ανάγκη να  αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και να αναπροσαρμοστεί η τουριστική μας πολιτικής προβάλλοντας τα νησιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εξωτερικό.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για μια επίσημη και συνεχή συνεργασία της  Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού με τη Γερμανική Περιφέρεια Schleswig-Holstein και το Ινστιτούτο Διοίκησης και Τουρισμού, μια συνεργασία η οποία όχι μόνο θα αποφέρει οφέλη στα νησιά μας αλλά θα συμβάλλει και στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ν.Αιγαίου
Τουρισμού-Απασχόλησης- Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων-
Περιφερειακών Θεσμών & Διεθνών Συνεργασιών
Κας Ελευθερίας Φτακλάκη
Πλ. Ελευθερίας 1 ΡΟΔΟΣ 851 00
τηλ.+30 22413-60608 φαξ +30 22410-44437

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.