Friday, May 31, 2013

Ανεργία και μείωση του ΦΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Γ. Ντάισελμπλουμ

"Θα δούμε τις απαρχές οικονομικής ανάκαμψης αρχές Ιανουαρίου"
 Ντάισελμπλουμ: Σε λίγους μήνες ξεκινά η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

«Βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας με νέες προοπτικές για τις επιχειρήσεις και τη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Υπάρχουν τα πρώτα σημάδια μεταστροφής στην οικονομία νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, θετικά σημάδια στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Θα δούμε τις απαρχές οικονομικής ανάκαμψης αρχές Ιανουαρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurgroup συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την επιμονή της στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι έχει κάνει καλή δουλειά ενώ οι απαιτήσεις της τρόικας έχουν καταστεί πλέον ρεαλιστικότερες.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Ντάισεμπλουμ τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη. Για να γίνει αυτό,  πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ για την αναδρομικότητα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του μηχανισμού ESM, είπε ότι δεν μπόρεσε να δώσει σαφή απάντηση.
«Ελπίζουμε του χρόνου να δούμε την αρχή μιας ανάκαμψης σε όλη την ευρωζώνη. Υπάρχει αισιοδοξία και πιστεύω ότι θα υπάρξει σε Ελλάδα και ευρωζώνη ανάπτυξη» τόνισε ακόμα.
Για το θέμα του ελληνικού χρέους ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημα θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2014».O κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι πεισμένος ότι το πρόγραμμα είναι στη σωστή βάση για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και άφησε ανοιχτό το παράθυρο νέων παρεμβάσεων για το χρέος υπό όρους και προϋποθέσεις.
Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν με λεπτομέρειες που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

Ανεργία και ΦΠΑ στην εστίαση περιελάμβανε το γεύμα στο Μαξίμου προς τιμήν του Ντάισεμπλουμ!
 Τα προγράμματα ανεργίας που ακόμη δεν έχουν λάβει την έγκριση της Κομισιόν, καθώς και ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν τα κύρια ζητήματα που έθεσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε πως πέρα από τα γενικότερα ευρωπαϊκά θέματα, στο γεύμα εργασίας συζήτησαν και για τα επείγοντα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως τα προγράμματα για την ανεργία, για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στο επίκεντρο της κουβέντας με τον κ. Ντάισελμπλουμ τέθηκε το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι «οι κοινωνίες έχουν φτάσει στα όριά τους». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «προσωρινά μέτρα που πρέπει να αντικατασταθούν» το ΦΠΑ 23% στην εστίαση και το χαράτσι που επιβάλλεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο κ. Κουβέλης είχε ενημερώσει εγκαίρως το Μέγαρο Μαξίμου πως δεν θα καταφέρει να είναι παρών στη συνάντηση.
Κατά την υποδοχή του προέδρου του Eurogroup στο πρωθυπουργικό γραφείο, Σαμαράς και Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκαν στον τουρισμό.
 «Νομίζω ότι πολλοί Ολλανδοί τουρίστες θα έρθουν επιπλέον στην Ελλάδα φέτος» είπε στον κ. Σαμαρά ο Ντάισελμπλουμ.
 «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να έρθουν στην χώρα μας πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες» αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ έχει δηλώσει προσφάτως πως υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα και ότι είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Eυρωζώνης.
Στις 15:00 ο επικεφαλής του Eurogroup συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και αργότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.