Monday, May 27, 2013

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Φ. Αραμπατζή με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια συναντήθηκε σήμερα η Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η κ. Αραμπατζή με αναλυτικό υπόμνημά της επισήμανε στον Υπουργό την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο Νομό Σερρών, την επίσπευση της Ίδρυσης του Τμήματος Μεταγωγών στη Νιγρίτα, τις  ανάγκες στελέχωσης του Καταστήματος Κράτησης, που αποτελεί συναρμοδιότητα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, σε ό,τι αφορά το στόλο και τον φέροντα εξοπλισμό των αστυνομικών.


Η Σερραία Βουλευτής επιχειρηματολόγησε για την ένταση του προβλήματος, που δημιουργείται από την έλλειψη αστυνομικής δύναμης στο Νομό, το οποίο δυστυχώς επιτείνεται κι από τη δυσανάλογη συμμετοχή του, συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, στις έκτακτες αποσπάσεις σε Έβρο και Χαλκιδική. Μάλιστα, ο Νομός Σερρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Αραμπατζή στον Υπουργό είναι από τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας με τη χαμηλότερη αναλογία αντιστοίχησης αστυνομικών προς πολίτη.

Για την άρση αυτής της προφανούς αδικίας η Βουλευτής ζήτησε να αποσπώνται περισσότεροι αστυνομικοί από περιοχές, που έχουν περίσσευμα αστυνομικών δυνάμεων, αντί των Σερρών, που παρουσιάζει σοβαρότατο έλλειμμα και συγκεκριμένα, ζήτησε, με το πέρας της απόσπασης των 52 αστυνομικών στα τέλη Ιουνίου, να μειωθεί ο αριθμός των νέων αποσπασμένων από το Νομό Σερρών.

Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε στον Υπουργό τις αυξημένες ανάγκες φύλαξης και αστυνόμευσης στο Νομό Σερρών, οι οποίες συναρτώνται τόσο με την έκταση όσο και τον πληθυσμό του  (δεύτερος μεγαλύτερος Νομός όλης της Μακεδονίας, μετά  τη Θεσσαλονίκη, τόσο σε έκταση όσο  και σε πληθυσμό, με 7  Δήμους ), αλλά και με τις ιδιαίτερες συνθήκες, που προσδιορίζουν τις ανάγκες περαιτέρω περιφρούρησής του, όπως οι φυλακές της Νιγρίτας και οι μετακινήσεις των κρατουμένων, ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες διελεύσεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και βεβαίως η δραστηριοποίηση  2 ποδοσφαιρικών ομάδων Β΄Εθνικής στις Σέρρες, που πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες αστυνόμευσης κατά την διάρκεια των εβδομαδιαίων αγώνων τους

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας Σερρών και στην αναγκαιότητα ίδρυσης του Τμήματος Μεταγωγών στη Νιγρίτα, όπως προβλέπει το Π.Δ.54/03.05.2012,  καθώς και στη στελέχωσή του με την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, σύμφωνα με την επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι έχει να κάνει, τέλος, με την υλικοτεχνική υποδομή, η Βουλευτής ζήτησε να επισπευστεί η παραχώρηση τριών οχημάτων,  που έχουν προοριστεί για το Νομό Σερρών, μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (O.Δ.Δ.Υ.) και που παρά την ψήφιση του Νόμου 4138/2013 ακόμη καθυστερεί και βεβαίως να εξοπλιστούν οι αποσπασμένες στις Σκουριές Χαλκιδικής διμοιρίες με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα), προκειμένου να επιτελούν με ασφάλεια το δύσκολο έργο τους.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε την κ. Αραμπατζή για την εκτενή ενημέρωση και τη διαβεβαίωσε ότι θα  ενεργήσει για τα δέοντα.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.