Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

ΘΕΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Εντονη κριτική του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για το αντιρατσιστικό

Διαστάσεις μείζονος πολιτικού ζητήματος τείνει να πάρει η αντιπαράθεση των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τα κόμματα να καταθέτουν -το ένα μετά το άλλο- τις δικές τους προτάσεις.
Εντονη κριτική του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για το αντιρατσιστικό
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ και την επιλογή της να καταθέσει δική της πρόταση, μιλά για «κρίση» και κάνει λόγο για «σαφείς ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων».
Αφήνει μάλιστα βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί, έμμεσα, για έλλειψη σεβασμού προς το Σύνταγμα.Ειδικότερα, σχετικά με την κατάθεση της πρότασης της ΝΔ αναφέρεται: «Αν δεν πρόκειται για απίστευτες προχειρότητες, τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα σεβασμού του Συντάγματος και του κράτους δικαίου».
Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί «ακατανόητη και αντιφατική τη στάση της ΝΔ» και εκτιμά ότι «η ΝΔ εγκλωβίστηκε στην άρνησή της να συμφωνήσει σε μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία, με το πολιτικό επιχείρημα ότι δεν εναρμονίζεται με τους εκλογικούς στόχους της η μετωπική σύγκρουση με την ΧΑ και το νομικό ισχυρισμό ότι η ισχύουσα νομοθεσία του 1979, όπως συμπληρώθηκε, είναι επαρκής».
Καταλογίζει δε στη ΝΔ ότι «προκάλεσε έτσι μια εσωτερική σύγκρουση στην κυβερνητική πλειοψηφία, που προσέλαβε αξιακά χαρακτηριστικά και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ κατάθεση σχετικής πρόταση νόμου».
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «η ΝΔ, κυρίως υπό τη πίεση των διεθνών αντιδράσεων, αναγκάστηκε να καταθέσει μόνη της μια εξαιρετικά προβληματική πρόταση νόμου, που αντιβαίνει το σύνολο της πολιτικής και νομικής επιχειρηματολογίας της» και προσθέτει ότι «περιέλαβε μάλιστα στην πρόταση νόμου μέχρι και διάταξη που αποδέχεται και αφήνει ατιμώρητο τον ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ακόμη και απροκάλυπτα φιλοναζιστικό λόγο στην αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις, στα σχολεία κ.ο.κ.».
Στην ίδια ανακοίνωση, ξεκαθαρίζεται, επίσης, ότι «σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από το ΠΑΣΟΚ να προταχθεί η συζήτηση της πρότασης νόμου της ΝΔ που κατατέθηκε δεύτερη» και τονίζεται: «Η ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι η ομαλή εξέλιξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στο αντιρατσιστικό είναι προϋπόθεση για την ομαλή προώθηση του συνολικού νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και την αποτελεσματική συνεργασία των ΚΟ των τριών κομμάτων». Παράλληλα, θεωρεί υποκριτική τη στάση της αντιπολίτευσης, από την οποία, το κάθε κόμμα οχυρώνεται πίσω από το πρόσχημα της δικής του πρότασης.
Το ΠΑΣΟΚ προχωρεί το θέμα, τονίζοντας ότι: «Η κρίση γύρω από το αντιρατσιστικό αναδεικνύει ως επιτακτική προτεραιότητα την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, που δεν μπορεί να περιορίζεται στην εφαρμογή του μνημονίου και τις σχέσεις με την τρόικα, αλλά πρέπει να συνιστά το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με σαφές χρονοδιάγραμμα και εξειδίκευση ανά υπουργείο».
Θέτει, επίσης, γενικότερα ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής αναφέροντας τα ζωτικής σημασίας θέματα. Ειδικότερα, αναφέρεται: «Ο κατάλογος των θεμάτων που το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ζωτικής σημασίας είναι τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, η οριστικοποίηση των ρυθμίσεων του ενιαίου φόρου ακινήτων, χωρίς επιβάρυνση των πραγματικών αγροτών, η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων, η ομαλή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ κ.ο.κ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.