Wednesday, May 29, 2013

Πληρώνουν για να αποκτήσουν διαδικτυακούς «φίλους» και likes στο facebook

Σε αγορές διαδικτυακών «φίλων», likes στο facebook και followers στο twitter προχωρούν αρκετές ιστοσελίδες, σύμφωνα με έρευνα της πύλης pcworld.Πληρώνουν για να αποκτήσουν διαδικτυακούς «φίλους» και likes στο facebook
Συγκεκριμένες ιστοσελίδες με «πειρατικά» λογισμικά έχουν αναρτήσει και τιμοκαταλόγους. Για παράδειγμα, η ηλεκτρονική αγορά 1.000 likes από μια fan page στο facebook κοστίζει 30 δολάρια, δηλαδή περίπου 23 ευρώ.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λογισμικά που χρησιμοποιούνται για την «κάλπικη» άνοδο του αριθμού των likes μιας fun page ή του αριθμού των διαδικτυακών «φίλων» ενός χρήστη του facebook είναι το Codename: Like.

Το πρόγραμμα «τρέχει» σε λογαριασμούς «μαϊμού» στο facebook, εντοπίζει την ιστοσελίδα ή τη fun page που επιθυμεί να προβάλει και «πατάει» το κουμπάκι Like για λογαριασμό του «ανύπαρκτου» χρήστη.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα συνεχίζει αλλάζοντας λογαριασμό «μαϊμού» και επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το pcworld, προκειμένου να μην εντοπίζεται εύκολα από τα συστήματα ασφαλείας του Facebook, το Codename: Like επιτρέπει στον χρήστη του να ορίζει τον χρόνο που θα μεσολαβεί μέχρι την επανάληψη της διαδικασίας κάθε «κάλπικου» like ώστε να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο αληθοφανής.

Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μερικές ώρες συνήθως αρκούν, ιστοσελίδες «εκτοξεύονται» από 10 σε 5.000 likes.

Τη θεωρία επιβεβαίωσε στην πράξη ο συντάκτης του εκτενούς αφιερώματος του pcworld στην αγορά «ψεύτικων» διαδικτυακών «φίλων». Χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα BuyAccountsNow, που προτείνεται από τους κατασκευαστές του Codename:Like, και αγόρασε 100 «φίλους» έναντι 30 δολαρίων.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

ΠΗΓΗ kerdos.gr, political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.