Wednesday, May 29, 2013

Δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς εταίρους, τι είπε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Προσωπική πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για μεταξύ τους τηλεοπτική αντιπαράθεση, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι, την προσεχή Δευτέρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει στη Bουλή το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πορεία προς τον λαό το επόμενο διάστημα, σηματοδοτώντας, όπως είπε, τη μεγάλη αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου, αλλά και για να υπάρξει μια αδιαμεσολάβητη απευθείας επαφή με τον ελληνικό λαό.
Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά και απαντώντας στην κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, με όποιους όρους θέλετε, με όποιους δημοσιογράφους θέλετε, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση».
«Ανταποκριθείτε κ. Σαμαρά, μην κρύβεστε άλλο» είπε ο κ. Τσίπρας γιατί, πρόσθεσε, «θα έχουμε να πούμε πολλά για τις επιτυχίες σας, για τα 50.000 νέα λουκέτα, για το 30% ανεργία και το 60% ανεργία των νέων, για τους 400.000 ανασφάλιστους».
Ιδιαίτερα επικριτικός έναντι του πρωθυπουργού, αλλά και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, ήταν ο κ. Τσίπρας, σχετικά με τη στάση τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, θα γίνει νόμος του κράτους, όχι προφανώς με τις ψήφους όσων επέλεξαν να είναι δεκανίκια του κ. Σαμαρά, εννοώντας ότι δεν θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη στήριξη που θα δώσει ο λαός στο κόμμα του, όταν όπως είπε, «αργά ή γρήγορα, η χώρα θα οδηγηθεί στη δημοκρατική διέξοδο, όταν ο λαός δώσει τη λύση και δώσει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σαφή εντολή για την κυβέρνηση σωτηρίας».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ενώ αρνείται να φέρει στη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο, ετοιμάζεται να φέρει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Με τις κινήσεις αυτές, είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση «θέλει να τελειώσει με την κοινωνική αντίσταση και επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου, όχι τους φασίστες που δολοφονούν, αλλά τις απεργίες». Για τον αντιρατσιστικό νόμο, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι είναι αναγκαία η ελευθερία διακίνησης ιδεών, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι το ρατσιστικό έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί η περιοχή του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, τονίζοντας ότι πρόκειται για κληρονομιά της δημοκρατίας, είναι η μνήμη του λαού και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του.
Αναφερόμενος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να αρχίσει η μεγάλη αντεπίθεση για να σταματήσει η καταστροφή και ταπείνωση της χώρας, να αρχίσει ταυτόχρονα η μεγάλη κοινωνική αντεπίθεση και πορεία προς τον λαό, καθώς, όπως είπε, «στην εποχή του μνημονιακού αυταρχισμού και της εικονικής πραγματικότητας των συστημικών ΜΜΕ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας των απόψεων, παρά μόνο η απευθείας και αδιαμεσολάβητη επαφή με τον λαό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,news247.gr , political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.