Thursday, May 30, 2013

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Ντέμης για Ψωμιάδη: «Τι καταπληκτικός τύπος...»

Ντέμης για Ψωμιάδη: «Τι καταπληκτικός τύπος...»

Με ειρωνία κυρίως προς το Ελληνικό Δημόσιο υποδέχθηκε την απόφαση για τη νέα αναβολή της δίκης για την υπεξαίρεση στην ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Μάκη Ψωμιάδη ο Ντέμης Νικολαΐδης.
Ο πρώην πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την 9η αναβολή στη δίκη του Ψωμιάδη, ενώ κατέστησε σαφές πως η ΑΕΚ έχει, πλέον, λίγες πιθανότητες νίκης.
«Θέλω πολύ να πω ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας καταπληκτικός τύπος, που καταφέρνει να βγαίνει νικητής για εννιά συνεχόμενα χρόνια, που αταφέρνει να παίζει μόνος του απέναντι στο Ελληνικό δημόσιο, την ΑΕΚ, την δικαιοσύνη, την λογική, αλλά καταφέρνει να μας κερδίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικολαΐδης.
«Με αποδεδειγμένα εγκλήματα εις βάρος του δημοσίου και της ΑΕΚ, ειλικρινά του βγάζω το καπέλο και ας προβληματιστεί ο οποιοσδήποτε σε αυτή την χώρα που ζούμε, ποια θα είναι η συνέχεια», συμπλήρωσε ο Ντέμης, ο οποίος σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι αν είναι μία κωμωδία όλο αυτό που γίνεται, απάντησε: «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλα. Απλά εννιά χρόνια έρχομαι στο δικαστήριο Όχι μόνο εγώ. και ο ΣΔΟΕ και το ελληνικό δημόσιο».
Τέλος, για τις πιθανότητες νίκης της ΑΕΚ στην υπόθεση με τον Μάκη Ψωμιάδη, ο Νικολαΐδης δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. «Απο την στιγμή που η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβριο και απο ότι διαβάζω και μαθαίνω η ΑΕΚ θα λυθεί ως εταιρεία σε δύο – τρεις εβδομάδες και δεν θα μπορεί να παρίσταται απέναντι του. Νομίζω ότι οι πιθανότητες νίκες σε αυτό το επίπεδο θα είναι λιγοστές, αλλά δεν είμαι νομικός για να σας απαντήσω», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της «Ενωσης».
«Ταλαιπωρούν χωρίς αποδείξεις τον Ψωμιάδη»
«Ταλαιπωρούν χωρίς αποδείξεις τον Ψωμιάδη». Αυτή τη δήλωση έκανε στον περιβάλλοντα χώρο του Γ' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Χρήστος Σπάθης.
Ο Ψωμιάδης και οι συνήγοροι του κατάφεραν την Πέμπτη (30/5) να πάρουν νέα αναβολή, την 9η κατά σειρά στην υπόθεση με τον δικηγόρο του να δηλώνει πως ο πελάτης του ταλαιπωρείται χωρίς αποδείξεις.
Ο Χρήστος Σπάθης, λοιπόν, έξω από τα δικαστήρια πρόεβη σε δηλώσεις και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ταλαιπωρούν έναν άνθρωπο με όλα όσα γίνονται. Τον σέρνουν στα δικαστήρια χωρίς αποδείξεις και χωρίς να μπορεί να ληφθεί καμιά απόφαση. Θέλουμε η ιστορία να τελειώσει και να δικαιωθεί ο κ. Ψωμιάδης σε αντίθεση με όσα του επιρρίπτονται».
Η 9η αναβολή
Νέα αναβολή στην υπόθεση Ψωμιάδη… Κατόπιν αιτήματος της πλευράς του κατηγορουμένου περί απουσίας του βασικού του νομικού εκπροσώπου που συμμετέχει και στη δίκη Τσοχατζόπουλου και όχι μόνο, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα.
Συγκεκριμένα, δέχθηκε τους ισχυρισμούς Ψωμιάδη περί ανάγκης αναβολής , λόγω μη έκδοσης πρωτοβάθμιας απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Σκοπίων και όχι έφεσης.
Οπως επίσης και για λόγους απουσίας των συνηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και για τον λόγο παραίτησης του δικηγόρου του Χαρίλαου Ψωμιάδη. Ετσι η νέα δίκη ορίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου μ' αυτή να είναι η 9η αναβολή στην υπόθεση.
Τι έγινε νωρίτερα στη δίκη
Με παρόντα τον Ντέμη Νικολαΐδη που μαζί με τον Γιώργο Ρόκκα συνιστούν βασικούς μάρτυρες ξεκίνησε η δίκη Ψωμιάδη στο Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τον κατηγορούμενο να ζητά αναβολή ισχυριζόμενος πως ο βασικός νομικός του εκπρόσωπος δεν μπορεί να παραστεί, καθώς βρίσκεται στην εκδίκαση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου και είναι ο μόνος που γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.
Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά της 9.30 πρωί της Πέμπτης (30/9) με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ μαζί με τον Γιώργο Ρόκκα και τον δικηγόρο, Χάρη Οικονομόπουλο να δίνουν το «παρών», ενώ μαζί είναι και οι Γιάννης Γρανίτσας και Βαγγέλης Δερμανούτσος, οι οποίοι είναι μάρτυρες κατηγορίας από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση.
Στις 9.55π.μ. το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση, προκειμένου να αποφασίσει για το νέο αίτημα αναβολής που κατέθεσε η πλευρά Ψωμιάδη. Ο πρόεδρος του Εφετείου, βέβαια, αντέδρασε και τους ρώτησε: «Δε νομίζετε πως κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν οι δίκες, έπειτα από οκτώ αναβολές;». Κάτι διαφορετικό, όμως, δεν έγινε...
Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν στο εδώλιο, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν ο γιος του, Σταύρος και η κόρη του, Χριστίνα. Στο εδώλιο κάθονταν επίσης ο ένας εκ των δύο Χαρίλαων και η λογίστρια, Φιλιώ Γεωργίου.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.