Wednesday, May 29, 2013

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Αθηνών

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι από σήμερα χορηγός επικοινωνίας όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, που ξεκινά το Σάββατο, 1η Ιουνίου. Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που θα καλύψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο, στην οδό Πειραιώς 260 και θα φιλοξενηθούν, όπως κάθε χρόνο, στο Μέγαρο Μουσικής, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τον Κολωνό. 
amna logo
Για πρώτη φορά θα ακουστεί ανθρώπινη φωνή στον χώρο της ορχήστρας του αρχαίου θεάτρου της Μεσσηνίας, έπειτα από 2.300 χρόνια σιωπής, με ένα γκαλά ιταλικής όπερας, στις 3 Αυγούστου, από την Τσέλια Κοστέα και τον Δημήτρη Πλατανιά, πλαισιωμένους από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ). 

Εξίσου σημαντική εκδήλωση είναι η έκπληξη που επιφυλάσσει το Φεστιβάλ στο κοινό της Επιδαύρου για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου με την «Γκόλφω», σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου - την επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού θεάτρου. 

Ο Γιώργος Λούκος οργάνωσε ένα πρόγραμμα με έμφαση στην εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή και λίγα ξένα ονόματα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Ανάμεσά τους η «ιέρεια» της ροκ Πάτι Σμιθ και η ντίβα της τζαζ Νταϊάνα Κρολ, που θα ανεβούν στη σκηνή του Ηρώδειου. 

Επίσης, δυνατά «χαρτιά» του Φεστιβάλ είναι οι δύο ορχήστρες από το εξωτερικό, η Music Aeterna από τη Ρωσία, με επικεφαλής τον διαπρεπή μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή και η ορχήστρα «Ο κύκλος της αρμονίας», υπό τον Γάλλο Ζερεμί Ρορέρ. 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εμφανίζεται, φέτος, με την όπερα του Βάγκνερ «Ο ιπτάμενος Ολλανδός» σε σκηνικά Γιάννη Κόκκου.

ΠΗΓΗ micronews.gr,political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.