Tuesday, May 28, 2013

Σύγχρονοι αλχημιστές μετέτρεψαν το τσιμέντο σε μέταλλο!

Στα ίχνη του «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο βαδίζει μια ομάδα ερευνητών του Εθνικού Εργαστηρίου Argonne των ΗΠΑ, μαζί με τους συναδέλφους τους από την Ιαπωνία την Γερμανία και τη Φινλανδία, καθώς κατάφεραν να μετατρέψουν το υγρό τσιμέντο σε υγρό μέταλλο.

Σύγχρονοι αλχημιστές μετέτρεψαν το τσιμέντο σε μέταλλο

Η σχετική δημοσίευση, έγινε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Κρις Μπένμορ, ο οποίος αναφέρει πως το νέο υλικό έχει πολλές δυνητικές εφαρμογές όπως σε ηλεκτρικές αντιστάσεις με μορφή λεπτού φιλμ, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε επίπεδες οθόνες υγρών κρυστάλλων.
Το νέο υλικό αποτελεί ένα είδος μεταλλικού γυαλιού, που έχει καλύτερη αντίσταση στη διάβρωση σε σχέση με ένα συμβατικό μέταλλο, είναι λιγότερο εύθραυστο από το γυαλί, μεταδίδει το ηλεκτρικό ρεύμα, εμφανίζει μεγαλύτερες ενεργειακές (μαγνητικές) απώλειες και διαθέτει καλύτερη ρευστότητα, πράγμα που βοηθάει στην επεξεργασία του.
Η μετατροπή του τσιμέντου σε υγρό αγώγιμο μέταλλο γίνεται με τη διαδικασία της «παγίδευσης ηλεκτρονίων», η οποία στο μέλλον πιθανώς θα επιτρέψει και σε άλλα στερεά μονωτικά υλικά να μετατραπούν σε ημιαγωγούς του ρεύματος, αναφέρει το ΑΠΕ.

iefimerida.gr
political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.