Monday, May 27, 2013

«Επανάσταση» στα ταξί της Μελβούρνης με ελληνική τεχνολογία

images-2
Η «taxiplon»  δημιουργήθηκε για να προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια νέα διάσταση στις υπηρεσίες ταξί. Το σύστημα αυτό, που θα εισαχθεί από την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί και στη Μελβούρνη από τρεις ελληνικές εταιρίες ταξί που διαθέτουν στόλο 505 αυτοκινήτων. Με τη δωρεάν εφαρμογή «taxiplon» στα smart phone ,το κοινό θα καλεί ταξί από το κινητό του με το πάτημα ενός κουμπιού».
Ο ίδιος θεωρεί το σύστημα αυτό «επαναστατικό» γιατί ο πελάτης θα έχει να κάνει «απ’ ευθείας με τον οδηγό», θα ξέρει πού βρίσκεται, πόση ώρα θα κάνει και όλα τα σχετικά.
Σήμερα όλοι οι οδηγοί ταξί εξαρτώνται από τις εταιρίες 13Cabs και Silver Top για να κλείσουν τηλεφωνικά δουλειές. Το ελληνικό σύστημα θα το χρησιμοποιούν οι εταιρίες TaxiLink του κ. Κατσιαμπάνη, Ambassador Taxis του Τζον Βλασόπουλου και Cabways του Κρις Σικαβίτσα. Οι τρεις αυτές εταιρίες αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Βικτόριας στον κλάδο των ταξί.
Η κυβέρνηση, μετά από έρευνες δύο ετών, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσει τις αποφάσεις της με στόχο «να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Βικτόριας και οι επισκέπτες το ανώτερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα ταξί».
Ο Χάρης Κατσιαμπάνης φοβάται πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μπορεί να οδηγήσουν σε ολική οικονομική καταστροφή πολλούς που όπως λέει, εργάστηκαν σκληρά σ’ όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα να αγοράσουν μια άδεια που θα τους εξασφαλίζει ένα εισόδημα.
(πηγή: ana-mpa),au.greekreporter.gr,political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.