Friday, May 31, 2013

Η Ρωσία διαψεύδει τον Άσαντ για τους S-300

Παράγοντας αποτροπής εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία οι πύραυλοι εδάφους αέρος S-300, λέει η Μόσχα.
Η Ρωσία δεν έχει ακόμη παραδώσει τους πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 στη Συρία, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και είναι πιθανόν να μην τους παραδώσει εντός του έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ρωσικών εφημερίδων.
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής Χεζμπολάχ, σε ερώτηση σχετικά με την παράδοση αυτών των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, για τους οποίους υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού, ο Άσαντ απάντησε: «Όλες οι συμφωνίες με τη Ρωσία εφαρμόζονται και μέρος τους εφαρμόσθηκε πρόσφατα».
Όμως, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού στρατιωτικo-βιομηχανικού συμπλέγματος, που επικαλούνται οι εφημερίδες Kommersant και Vedomosti, αυτοί οι πύραυλοι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Vedomosti, δεν είναι βέβαιο ότι οι πύραυλοι αυτοί, που αποτελούν αντικείμενο συμβολαίου ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο υπεγράφη το 2010, θα παραδοθούν εντός του 2013.
«Η παράδοση των έξι S-300 που προβλέπεται από συμβόλαιο το οποίο υπεγράφη το 2010 δεν θα πραγματοποιηθεί παρά το δεύτερο τρίμηνο του 2014», γράφει από την πλευρά της η Kommersant.
Εξάλλου θα χρειασθεί διάστημα έξι μηνών για την εκπαίδευση του συριακού προσωπικού και για τη δοκιμή τους, πριν αποκτήσουν επιχειρησιακή ικανότητα.
Η Μόσχα υποστήριξε την Τρίτη ότι ο εξοπλισμός του συριακού καθεστώτος με πυραύλους εδάφους-αέρος ικανούς να εξουδετερώσουν εν πτήσει αεροσκάφη και τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους αποτελεί παράγοντα αποτροπής εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Η ρωσική πηγή που επικαλείται η Vedomosti επεσήμανε ωστόσο ότι, ακόμη και αν οι ρωσικές αρχές επιμείνουν επισήμως στην πρόθεσή τους να εκπληρώσουν τους όρους του συμβολαίου του 2010, αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι η παράδοση των πυραύλων S-300 τελικά θα πραγματοποιηθεί.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.