Wednesday, May 29, 2013

Κομισιόν: Χαλάρωση της λιτότητας για επτά χώρες

Οι συστάσεις αφορούν όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο -οι οποίες βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης.
Χαλάρωση της λιτότητας για επτά χώρες προτείνει η Κομισιόν

Χαλάρωση της λιτότητας για επτά χώρες προτείνει η Κομισιόν

Περισσότερος χρόνος ζητά να δοθεί η Κομισιόν σε ορισμένες χώρες προκειμένου να μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα.
Στις προτάσεις που παρουσίασε η Κομισιόν και πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup και το Ecofin, η Επιτροπή δίνει χώρο και χρόνο σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβενία, Ολλανδία, Πολωνία και Βέλγιο.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή πρότεινε διετή παράταση (2016) σε Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία και Πολωνία για την μείωση του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ κάτω από το 3%.
Για την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία η αντίστοιχη πρόταση είναι για έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το 2015.
Για την Γερμανία, η πρόταση της Κομισιόν είναι να επιτραπεί η αύξηση των μισθών, αλλά και η μεγαλύτερη εργασιακή ευελιξία.
Αντίθετα, για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Κύπρο, χώρες που ήδη είναι σε πρόγραμμα, δεν υπάρχουν επιπλέον συστάσεις.
Στις δηλώσεις του ο Ζοζέ Μπαρόζο ξεκαθαρίσε ότι ο επιπλέον χρόνος πρέπει να «χρησιμοποιηθεί σοφά» από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα.
Σημειώνεται ότι στις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, ο ΟΟΣΑ εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση για δεύτερο έτος, παρουσιάζοντας συρρίκνωση 0,6% το 2013.
Ωστόσο, το 2014 αναμένεται να επιστρέψει σε ανάπτυξη 1,1%.

Πηγή in.gr, enimerosi24.gr , political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.