Wednesday, May 29, 2013

Ανησυχία για την κατάσταση στην ΕΕ εκφράζει ο επίτροπος Έτινγκερ

Έντονες επικρίσεις για την Ευρώπη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εξέφρασε σε ομιλία του ο ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bild, από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε το Βερολίνο.
Έτινγκερ: H ΕΕ παριστάνει το «αναμορφωτήριο»
Η ΕΕ χρειάζεται εξυγίανση, υπογράμμισε σε ομιλία του ενώπιον του Γερμανοβελγικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (debelux-AHK) ο Γκίντερ Έτινγκερ. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα σήμερα η Bild και μεταδίδει η Deutsche Welle, o γερμανός επίτροπος για θέματα Ενέργειας επέκρινε έντονα τον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης, τονίζοντας ότι αντί η ΕΕ να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους παριστάνει το «αναμορφωτήριο» για τον υπόλοιπο κόσμο.
Είναι πάρα πολλοί στην Ευρώπη εκείνοι που ακόμη πιστεύουν πως όλα θα πάνε καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Έτινγκερ, επισημαίνοντας ότι οι Βρυξέλλες ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην πραγματικότητα η κατάσταση δεν είναι καλή. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός εκφράζει την ανησυχία του για πολλές χώρες της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας «κατά βάση μη κυβερνήσιμα» κράτη όπως η Ιταλία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Από τα πυρά του Έτινγκερ δεν ξέφυγε ούτε η γερμανική κυβέρνηση. «Η Γερμανία βρίσκεται στο ζενίθ της οικονομικής της ισχύος. Ισχυρότερη δεν πρόκειται να γίνει πλέον», υποστηρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος αποδίδοντας τις αρνητικές προοπτικές του Βερολίνου «στην ποσόστωση των γυναικών, στον κατώτατο μισθό» και σε άλλους ενδογενείς παράγοντες. Σύμφωνα με τον Έτινγκερ ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξανεμισθούν όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων Agenda 2010 του Γκέρχαρντ Σρέντερ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.