Wednesday, May 29, 2013

Έτοιμη η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

Έτοιμη η πρόταση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου

Περισσότεροι από 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής (που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ") για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακούργηματος.
Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.
Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε νέα τροπή, μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική,από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η "λίστα Λαγκάρντ" έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί στην Προανακριτική η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, μετά την επιμονή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου να εστιάζει τις ερωτήσεις της στις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Σαχινίδη όσο και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.