Thursday, May 30, 2013

14χρονη αυτοκτόνησε γιατί ανέβασαν στο facebook βίντεο που την έδειχνε να…

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει στην Ιταλία η πρόσφατη αυτοκτονία 14χρονης μαθήτριας, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της μετά από προσβλητικά και εκφοβιστικά σχόλια εις βάρος της στο facebook με την Δικαιοσύνη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθεί υπό έλεγχο το προσωπικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, για πιθανές ποινικές ευθύνες.

Οπως αναφέρει η Telegraph, η 14χρονη Καρολίνα Πίτσιο από την Νοβάρα της Ιταλίας, αυτοκτόνησε όταν μια ομάδα αγοριών δημοσίευσε βίντεο στο facebook, στο οποίο η Καρολίνα φαινόταν μεθυσμένη και αναμαλλιασμένη στο μπάνιο σε ένα πάρτι.

 Η ομάδα των αγοριών όπως αναφέρεται, είναι φίλοι του πρώην δεσμού της Καρολίνα, ο οποίος την είχε προσβάλλει άσχημα στο facebook, όταν αυτή αποφάσισε να βάλει «τέλος» στη σχέση τους.

Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη, η Αστυνομία εντόπισε στο σπίτι της νεαρής κοπέλας ένας σημείωμα προς το αγόρι της στο οποίο έγραφε: «Δεν είναι αρκετά αυτά που μου έχεις κάνει;

Με έκανες να το πληρώσω πάρα πολλές φορές», ενώ λίγο πριν αυτοκτονήσει πηδώντας στο κενό από το παράθυρο του δωματίου της, ανάρτησε στο facebook: «Συγχωρέστε με αν δεν είμαι δυνατή. Δεν αντέχω πια».

Τώρα, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, ένας Ιταλός κατήγορος, ο Φρανσέσκο Σαλούτζο, ξεκίνησε έρευνα ώστε να ελεγχθεί η ευθύνη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για τη δημοσίευση των προσβολών και των εκφοβιστικών σχολίων.

Ο Ιταλικός Σύλλογος Γονέων της Ρώμης έχει ήδη καταθέσει καταγγελία εναντίον του facebook για συμμετοχή στην πρόκληση της αυτοκτονίας. «Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα γονέων καταθέτει τέτοιο παράπονο εναντίον του facebook στην Ευρώπη», λέει ο διευθυντής του Συλλόγου Αντίονιο Αφινίτα.

«Ο Ιταλικός νόμος απαγορεύει στους ανήλικους να υπογράφουν συμβόλαια. Παρόλα αυτά, το facebook προβαίνει σε συμβόλαια με ανήλικους όσον αφορά στα θέματα προσωπικών δεδομένων τους, χωρίς να το γνωρίζουν πάντα οι γονείς τους».
Πηγή: enimerwsi.gr, sovaroi.com, political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.