Wednesday, May 29, 2013

Ν.Μηταράκης: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για την Ευρώπη σε σχέση με την ανεργία

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

Μηταράκης: Ηρθε η ώρα των αποφάσεων για την ανεργία

«Έμφαση πρέπει να δώσουμε στη μείωση του κόστους της επιχειρηματικότητας, δηλαδή το φορολογικό, το διοικητικό και ειδικά της ενέργειας. Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων πρέπει να δούμε και την εφαρμογή των κρατικών ενισχύσεων. Ώστε να ανταποκριθούμε στις σημερινές ανάγκες, σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και ανεργίας» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, που συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

Μηταράκης: Ηρθε η ώρα των αποφάσεων για την ανεργία
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο κ. Μηταράκης, επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Το μεγαλύτερο θέμα σήμερα στην χώρα μου, αλλά και σε πολλά άλλα κράτη μέλη είναι η ανεργία, ειδικά των νέων. Αλλά όχι μόνο στην Ευρώπη. Στο Τόκιο, στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας, όλα τα κράτη, αναπτυγμένα ή αναπτυσσόμενα έθεσαν ως προτεραιότητα τους την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Σήμερα η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις, να κάνει επιλογές.Πριν από τρία χρόνια δώσαμε προτεραιότητα στην δημοσιονομική προσαρμογή. Τώρα, η έμφαση πρέπει να είναι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μας ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. 'Άμεσες και βιώσιμες θέσεις εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να κινηθεί κάθε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμφαση πρέπει να δώσουμε στην μείωση του κόστους της επιχειρηματικότητας, δηλαδή το φορολογικό, το διοικητικό και ειδικά της ενέργειας. Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων πρέπει να δούμε και τηνεφαρμογή των κρατικών ενισχύσεων. Ώστε να ανταποκριθούμε στις σημερινές ανάγκες, σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και ανεργίας».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.