Friday, May 31, 2013

Ιωάννης Τέντες: «Eίναι παγκόσμιο φαινόμενο η διαφθορά»

Παραιτήθηκε από πρόεδρος ΑΠ

Ανέλαβε καθήκοντα συντονιστή κατά της διαφθοράς ο Ιωάννης Τέντες

Ο Ιωάννης Τέντες
Ο Ιωάννης Τέντες   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Πέμπτης υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου «να αποδεχθεί πρόταση του προέδρου της κυβέρνησης να ορισθεί στην ανεξάρτητη θέση του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Η παραίτησή του υπεβλήθη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, και προσωρινά θα αναπληρωθεί από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτσαμάνη.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Τέντες, στην πρόταση προς τον ίδιο συμφώνησαν και οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν, από την πείρα του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, ο κ. Τέντες απάντησε «ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό;» και πρόσθεσε: «είναι παγκόσμιο φαινόμενο η διαφθορά».
Στις αρμοδιότητες του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμιση της διαφθοράς είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά της διαφθοράς σε πολιτικό, δικαστικό και διοικητικό επίπεδο, η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής της στρατηγικής που θα διαμορφωθεί και ο συντονισμός όλων των ενεργειών, που θα απαιτηθούν.
Ο κ. Τέντες από τη νέα του θέση πλέον θα υποβάλλει κάθε χρόνο έκθεση, ενώ θα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στον πρωθυπουργό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.