Monday, May 27, 2013

Η Ν. Κορέα απέρριψε πρόταση της Β. Κορέας για διάλογο σχετικά με τα πυρηνικά

Η Νότια Κορέα απέρριψε την πρόταση για διάλογο σχετικά με τον πυρηνικό αφοπλισμό, την οποία διατύπωσε η Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο. 
 
«Οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τις λέξεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης Κιμ Χιουν-Σεοκ, αναφερόμενος στην επιστολή που παρέδωσε την Παρασκευή στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ απεσταλμένος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
 Σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά ΜΜΕ, ο Κιμ εκφράζει στην επιστολή αυτή τη βούλησή του για επανάληψη των συνομιλιών των “Εξι (οι δυο Κορέες, ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία και Κίνα) για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Στα επίσημα βορειοκορεατικά ΜΜΕ που καλύπτουν την επίσκεψη στην Κίνα του Τσόε Ριόνγκ-Χέι, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, δε έχει πάντως γίνει καμία αναφορά σχετικά με πτόταση για διάλογο από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, axortagos.gr, political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.