Wednesday, June 28, 2017

Εισήγηση Μ. Τριανταφύλλου για την Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Φιλιππίνων 27.6.17

Στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε ως εισηγήτρια επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση  της συμφωνίας-πλαίσιο  εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων», η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ ,Μαρία Τριανταφύλλου.
Η κ. Τριανταφύλλου κατά τη διάρκεια της εισήγησής της αναφέρθηκε στις γενικότερες σχέσεις της Ε.Ε. με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, στην αποικιοκρατία  και στην προσπάθεια της Δύσης ,να ενσωματώσει τις χώρες της Ανατολής στο διεθνοποιημένο οικονομικό σύστημα. Παράλληλα ,εκτίμησε, πως παρατηρείται μια μετατόπιση της διεθνούς πολιτικής από την Ευρώπη στην Ασία με ταυτόχρονη ανάδειξη νέων ηγεμονικών δυνάμεων ,όπως η Κίνα και η Ρωσία.
Για την Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Φιλιππίνων, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε, ότι είναι αποτέλεσμα διαχρονικών σχέσεων μεταξύ των δύο Μερών. Οι Φιλιππίνες αποτελούν μια ανερχόμενη δύναμη της Ασίας με μεγάλες όμως ανισότητες στο εσωτερικό της και προβλήματα διαφθοράς, ενώ η Ε.Ε. προσβλέπει στο άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων και  στην αύξηση των ροών και των επενδύσεων προς τη συγκεκριμένη περιοχή.
Τέλος ,η κ. Τριανταφύλλου, όσον αφορά στα οφέλη της Ελλάδας από τη συγκεκριμένη συμφωνία, έκανε λόγο για την προσπάθεια ,που καταβάλλει η χώρα μας  στην εξεύρεση νέων αγορών για τα προϊόντα και τις εξαγωγές της και την ορθή στροφή της προς την Ασία.
Ακολουθεί όλο το βίντεο της εισήγησης:
Εισήγηση Μ. Τριανταφύλλου για την Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Φιλιππίνων 27.6.17 https://youtu.be/njIhs87HPNI

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.