Wednesday, June 28, 2017

Έκδοση Κανονισμών Απονομής Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές

Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι Υπουργικές Αποφάσεις με θέμα τους Κανονισμούς Απονομής Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές που υπεγράφησαν από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ως φορέας απονομής για το σύνολο των προϊόντων αυτών ορίζεται ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ).

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί, έρχονται να προστεθούν στους Κανονισμούς Πιστοποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αλκοολούχων ποτών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και στόχος της Γενικής Γραμματείας παραμένει η εντατικοποίηση των διαδικασιών έκδοσης νέων Κανονισμών και για άλλες κατηγορίες προϊόντων.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Σήμα, αποτελεί επίσημο σήμα του Ελληνικού κράτους για την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών με αποδεδειγμένα ελληνική προέλευση συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ποιοτικής τους ταυτότητας, στην προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.