Wednesday, June 28, 2017

Ομιλία του Αλέξη Χαρίτση στην ημερίδα της ΕΤΕπ – συνεργασία κυβέρνησης - ΕΤΕπ για την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ήταν κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα με στόχο την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην παρέμβαση του ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:


«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς δουλεύουμε εντατικά ώστε οι θετικές προοπτικές που διανοίγονται να μεταφραστούν άμεσα σε χειροπιαστά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία. Ουσιαστικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια είναι η αναπτυξιακή τράπεζα, που για πρώτη φορά προβλέπει η συμφωνία, αλλά και η περαιτέρω ενεργοποίηση στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα στηρίξουν με περισσότερα κεφάλαια την ελληνική οικονομία, δίνοντας επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη».

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση της εξωστρέφειας της που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως το πρόγραμμα για τη δημιουργία ελληνικού σήματος και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και τον συνολικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό που υλοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο εξήρε τη στήριξη της ΕΤΕπ τονίζοντας ότι:

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στρατηγικός εταίρος στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να διοχετεύσουμε επαρκή ρευστότητα στην οικονομία και να χρηματοδοτήσουμε τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η χώρα. Έχουμε ήδη πετύχει πολλά, το 2016 υπογράψαμε συμβάσεις με την Τράπεζα, ύψους 2,4 δισ. ευρώ από τα οποία περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ έχουν ήδη διοχετευτεί στην οικονομία. Το 2017 εντείνουμε τη συνεργασία μας σε προγράμματα όπως ο απευθείας δανεισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές, η στήριξη των δήμων και νέες σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Συνολικά οι εκταμιεύσεις γι αυτή τη χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,8 δισ. ευρώ. Την επόμενη βδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα προγράμματα που σχεδιάζουμε, στο workshop της ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο και να δρομολογήσουμε με τον πρόεδρο της Τράπεζας, τον κ. Hoyer, την εμβάθυνση της συνεργασίας μας».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.