Friday, June 30, 2017

Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στην επίσημη έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΓ’ Παυλείων

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε στην επίσημη έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΓ’ Παυλείων στη Βέροια.
Η Υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Όπως έχω πρόσφατα τονίσει, η Μνήμη, η Ιστορία, η Ορθοδοξία, το Ήθος και φυσικά η Επιστήμη και η Έρευνα, χαρακτηριστικά όλα αυτά της Ελληνικής Ταυτότητας, είναι ιστορικοί σύμμαχοι και βοηθοί μας.
Όταν στραφήκαμε μακριά τους, χάσαμε τη δυνατότητά μας να αμυνθούμε στην άγρια επέλαση του υλισμού. Και έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, που κάθε άλλο παρά ιδεατή είναι, όπως όλοι πιστεύω ότι συμφωνούμε.
Για να θέσουμε τις βάσεις για μια πραγματική ανόρθωση της χώρας, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, που και αυτός φυσικά θα ακολουθήσει, οφείλουμε να εργαστούμε πρώτιστα στην προώθηση ενός ανώτερου και πιο ουσιαστικού τρόπου ζωής, που θα εμπνέεται από τον ηθικό και πνευματικό θησαυρό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. […]

Καθώς έχω συνεχή επαφή με το Κέντρο Διαφύλαξης της Αγιορείτικης Κληρονομιάς, φορέα εποπτευόμενο από το ΥΜΑΘ, διαπιστώνω καθημερινά τη βαθύτατη σχέση της Μακεδονίας και της Ορθοδοξίας, που αποκαλύπτεται πίσω από κάθε βήμα και κάθε μας προσπάθεια.
Θεωρώ λοιπόν τη μελέτη αυτής της σχέσης καθοριστική για τη συνειδητοποίηση των βαθύτερων στοιχείων της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας. […]





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.