Tuesday, June 27, 2017

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου ο Υπουργός επισκέφθηκε το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με περισσότερους από 30 εκπροσώπους Τραπεζών και επενδυτικών Ταμείων, τους οποίους ενημέρωσε εκτενώς για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις αλλά και τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της προώθησης των επενδύσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε τομείς αιχμής, όπως στις υποδομές και στην ενέργεια, στα φαρμακευτικά προϊόντα και στις υπηρεσίες υγείας και στον ιατρικό τουρισμό.

Την ίδια ημέρα ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με το Προεδρείο και στελέχη της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών του Ηνωμένου Βασιλείου (Hellenic Bankers Association – UK), καθώς και με εξέχοντα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Κατά τις συζητήσεις που διεξήχθησαν, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και γενικότερα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και τη στήριξη των επιχειρήσεων.  


Το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου ο Υπουργός επισκέφθηκε το Κέιμπριτζ όπου είχε συναντήσεις με στελέχη Ινστιτούτων του Πανεπιστημίου, επενδυτές και στελέχη τεχνολογικών Venture Capital funds, με βασικό αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με την ενίσχυση και προώθηση των νεοφυών επιχειρήσεων ιδιαίτερα στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των επιστημών υγείας. 

Το απόγευμα, ο Υπουργός θα συναντηθεί με τη νέα αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελίζαμπεθ Τρας, με την οποία θα συζητήσει για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.