Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ομιλία της Μαρίας Τριανταφύλλου για τον Φιλελληνισμό

Ομιλία της Μαρίας Τριανταφύλλου στη συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα «Α. Ενημέρωση για την 11η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης  Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)  23-26 Ιουλίου 2017  Β. Το κίνημα του Φιλελληνισμού και οι δυνατότητες ανάπτυξης του»
«…να συνειδητοποιήσουμε λοιπόν τη θέση μας στο παρόν και για να συνειδητοποιήσουμε τη θέση μας στο παρόν  πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορική μας πορεία και διαδρομή. Αν δεν το κάνουμε αυτό παύουμε να λειτουργούμε ως υποκείμενα της ιστορίας…»
Στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα την ανάπτυξη του Φιλελληνισμού τοποθετήθηκε  η  βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ ,Μαρία Τριανταφύλλου.
Μέσα από το κίνημα του Φιλελληνισμού μπορούμε να δούμε την  ιστορία μας είπε η Κ. Τριανταφύλλου και τόνισε ,πως αν και ξεκινάει από την αρχαιότητα στη σύγχρονη αντίληψη έχει συνδεθεί ,κυρίως, με την Επανάσταση του 1821 ,ως μία δυναμική κίνηση υποστήριξης του Ελληνικού Αγώνα.
Η βουλευτής τόνισε, πως για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ,το κίνημα του Φιλελληνισμού  ταυτισμένο με τον Λόρδο Βύρωνα έχει ένα ειδικό βάρος ,καθώς η μοίρα του Λόρδου Βύρωνα  συνδέθηκε με εκείνη της απόρθητης πόλης, που δεν αντιμετώπιζε απλά τον κατακτητή ,αλλά υπερασπίστηκε την ίδια την ύπαρξη του αγώνα.
Εν κατακλείδι, η βουλευτής ανέφερε ,πως η μεγαλύτερη συνεισφορά του Φιλελληνισμού ήταν στη διεθνοποίηση του ελληνικού αγώνα για ελευθερία και  εθνική ανεξαρτησία και κάλεσε την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού(ΠΑ.Δ.Ε.Ε.) να επισκεφθεί  το Μεσολόγγι.Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας:
Ομιλία Μ. Τριανταφύλλου στην επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς στις 27-6-2017 Νο1 https://youtu.be/wQbO4QN5Ork

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.