Friday, June 30, 2017

ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Γράφει ο Γιάννης Μαγκριώτης
Στην συνάντηση της αντιπροσωπείας, της Κίνησης ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με τον πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη και τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου συλλόγου ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ πηγών και Λουτροπόλεων, συζητήσαμε, για την αξιοποίηση των ιαματατικών πηγών, για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας.
Η Κεντρική Μακεδονία, έχει το σημαντικότερο γεωθερμικό δυναμικό της χώρας, αλλά και ένα, από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.
Η διασπορά των αρμοδιοτήτων, σε πολλά Υπουργεία και υπηρεσίες, η γραφειοκρατία και οι κακές πρακτικές του παραλθόντος, δεν έχουν επιτρέψει, την πλήρη αξιοποίησή τους.
Η ΕΕ, με οδηγία, υποστηρίζει την χρήση των ιαματικών Λουτροπόλεων, αρκεί να υπάρχει και Εθνική μέριμνα.
Η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, στον πρωτογενή τομέα, όπως και στην θέρμανση οικισμών, που γειτνιάζουν, με τα γεωθερμικά πεδία, είναι, ένας άλλος σημαντικός τομέας αξιοποίησής τους.
Είναι περίεργο, που ούτε ο Καλλικράτης, που καθιέρωσε τις Αιρετές Περιφέρειες, ως τα βασικά αναπτυξιακά εργαλεία, αλλά ούτε οι Περιφέρειες, στην συνεχεια, δεν διεκδίκησαν, τις αρμοδιότητες, από την Κεντρική Κυβέρνηση.
Θεωρώ, πολύ σημαντική, την συνεργασία που ξεκινήσαμε, ως Κινηση ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, με τον Πανελλήνιο σύλλογο, Ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων, όπως και την συμφωνία να επεξεργαστούμε μαζί, μια ολοκληρωμένη πρόταση, για την ανάπτυξη του Θερμαλισμού, στην Κεντρική Μακεδονία.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.