Tuesday, June 27, 2017

Δυναμική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων στην 63η Έκθεση Summer Fancy Food στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της 63ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Summer Fancy Food Show 2017» στη Νέα Υόρκη.  

Ο κ. Παπαδημητρίου, ξεναγήθηκε στο ελληνικό περίπτερο από τον Χρήστο Στάικο, Πρόεδρο του Enterprise Greece, του οργανισμού που διοργάνωσε την ελληνική συμμετοχή και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Έλληνες εκθέτες. Στο ελληνικό περίπτερο ο Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της «Fancy Food Association», Φιλ Καφαράκη.  

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε τη σημασία που έχει η έκθεση για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την όσο το δυνατόν καλύτερη διείσδυσή τους στις διεθνείς αγορές.  Επισήμανε ότι ο αγροδιατροφικός είναι ένας πολύ υποσχόμενος τομέας με εξωστρεφή χαρακτηριστικά δυναμικής επέκτασης και επιπλέον βρίσκεται στην αιχμή του νέου αναπτυξιακού προτύπου που προωθεί η κυβέρνηση για τη χώρα. Παράλληλα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και δη στις ανερχόμενες καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Η ελληνική συμμετοχή με το μήνυμα «Invest in Taste» αποτελεί την σημαντικότερη στρατηγική δράση σε μια αγορά με τεράστια διασπορά, έκταση και μέγεθος, υπογράμμισε ο κ. Στάικος. Στη φετινή έκθεση, στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν 41 δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Σε σχέση μάλιστα με το 2015 και 2016, η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως του 20%.

Η έκθεση «Summer Fancy Food Show 2017» διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «Specialty Food Association», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.
[Στη φωτό, από αριστερά προς δεξιά: Χρήστος Στάικος, Φιλ Καφαράκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου]

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.