Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΟΒΙ: Κοινή έκθεση ΟΟΣΑ/EUIPO σχετικά με τη «χαρτογράφηση των πραγματικών διαδρομών του εμπορίου των απομιμήσεων

Αυτή η έκθεση είναι η πρώτη από το EUIPO (https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/web/observatory/home) και τον Οργανισμό Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ, http://www.oecd.org/), η οποία χαρτογραφεί τις διεθνείς εμπορικές διαδρομές σε δέκα βασικούς τομείς απομίμησης, που εκτιμάται ότι αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου απομιμήσεων. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει ότι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες εμπλέκονται στο έγκλημα των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΔΙ). Διαπιστώνεται, επίσης, ότι εγκληματικές συμμορίες που εμπλέκονται στη διανομή των εμπορευμάτων παραποίησης/απομίμησης έχουν ως βάση τους την ΕΕ, στηρίζονται, κυρίως, σε κατασκευαστές στο εξωτερικό, αλλά στη συνέχεια οργανώνουν την εισαγωγή, τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη διανομή των πλαστών αγαθών εντός της ΕΕ.
Η πλειοψηφία των παραποιημένων προϊόντων προέρχονται από την Κίνα: η ανάπτυξη του δρόμου του μεταξιού και η αντίστοιχη αυξανόμενη χρήση σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ, αποτελούν τις νέες απειλές στο τοπίο των ΔΔΙ.
Επισυνάπτεται η έκθεση, όπως επίσης και μία συνοπτική της  περίληψη.

Και τα δύο κείμενα είναι στα Αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.