Tuesday, June 27, 2017

Το θέμα της αποκατάστασης ζημιών στο χωριό Δήμητρα έφερε ο Μ. Τζελέπης στην Βουλή

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 6655/26-6-2017 Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. κ. Πάνο Σκουρλέτη και Χρήστο Σπίρτζη αντιστοίχως, το ζήτημα «της αποκατάστασης ζημιών στο χωριό Δήμητρα Σερρών».
Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Στις 18.6.2014 μια θεομηνία με χαλαζόπτωση προξένησε βιβλικές καταστροφές σε σπίτια του χωριού Δήμητρας Σερρών, καθώς και σε άλλα χωριά της περιοχής. Οι κάτοικοι πανικόβλητοι προσπαθούσαν με πρωτόγονους τρόπους να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα στέγασης που είχαν προκύψει, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές του χωριού. Χρειάστηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνουν κατοικήσιμα τα σπίτια και να ξεκινήσει σιγά-σιγά η οριστική αποκατάστασή τους. Ο Δήμος Ν. Ζίχνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια έκανε σε πρώτη φάση μία εκτίμηση των ζημιών και στη συνέχεια ζήτησε σχετικές δηλώσεις ζημιών από τους ενδιαφερόμενους κατοίκους. Κατόπιν εκδόθηκαν δύο Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες προέβλεπαν την αποζημίωση πληγέντων περιοχών, μεταξύ και των οποίων και του χωριού Δήμητρας Σερρών. Συνεπώς, όλα έδειχναν ότι είχε δρομολογηθεί η εκτιμητική διαδικασία των αποζημιώσεων».

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο κ. Τζελέπης «η ατέλειωτη γραφειοκρατία και οι περιοριστικοί όροι δημιούργησαν πολλές εμπλοκές. Τελικά, από τους 165 αρχικά ενδιαφερόμενους-κατοίκους συμπληρώθηκαν εμπρόθεσμα μόνο 72 δηλώσεις μέχρι τις 2-3-2017. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επίσκεψη, παρ’ όλες τις κατηγορηματικές υποσχέσεις κλιμακίων της Υπηρεσίας, ενώ στο τέλος δόθηκε η απάντηση στους κατοίκους της περιοχής ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την βενζίνη για να επισκεφθούν κλιμάκια το χωριό για την πραγματική εκτίμηση των ζημιών».
Επειδή, κατά τον Βουλευτή, οι κάτοικοι του χωριού Δήμητρα Σερρών και των γύρω περιοχών έχουν υποστεί δυόμιση χρόνια ατελείωτης αναμονής και πολλαπλών καθυστερήσεων ζήτησε από τους Υπουργούς να τον ενημερώσουν πότε σκοπεύει η Πολιτεία να προβεί σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών και στη συνέχεια να εγκριθούν οι πιστώσεις των αποζημιώσεων όπως επίσης και να του γνωστοποιήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να δοθεί λύση στην ατέλειωτη γραφειοκρατία και στην έλλειψη των απαραίτητων, απαιτούμενων διαθέσιμων πόρων ως προς την εκτιμητική διαδικασία των αποζημιώσεων.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.