Saturday, June 24, 2017

Αίσχος και κατάντια - Η απόλυτη φρίκη στο Μπαλί -Σφαγιάζουν σκύλους και τους σερβίρουν σε τουρίστες εν αγνοία τους [εικόνες]

Μία σοκαριστική είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο οργανισμός για την προστασία των ζώων «Τα ζώα της Αυστραλίας», η οποία υποστηρίζει πως όσοι τουρίστες επισκέπτονται το Μπαλί τρώνε εν αγνοία του κρέας σκύλου, το οποίο πλασάρετε από τους ντόπιους ως κοτόπουλο σοτέ.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση αναφέρει πως κάθε μέρα αδέσποτα σκυλιά και κατοικίδια αρπάζονται από τους δρόμους του Μπαλί και σκοτώνονται με βίαιο τρόπο για να καταλήξουν στο πιάτο ενός ζευγαριού που κάνει το ταξίδι του μέλιτος εκεί η μία οικογένεια που απολαμβάνει το μπάνιο της στις παραλίες του Μπαλί.



«Στοιβαγμένα σε κιβώτια από μπαμπού ή σε πλαστικούς σάκους τα τρομοκρατημένα σκυλιά είναι  δεμένα στα πόδια και θυμωμένα στο στόμα, μέχρι να έρθει η ώρα να σφαγιαστούν. Τα αφήνουν για ώρες χωρίς φαγητό ή νερό και κάτω από φρικιαστικές συνθήκες σκοτώνονται βάναυσα».
Σύμφωνα με όσα αναδημοσιεύει ο Independent, το κρέας των σκύλων παρουσιάζεται ως κοτόπουλο σοτέ κυρίως από τους μικροπωλητές, οι οποίοι πουλούν την πραγμάτια τους  στην παραλία, ενώ βρέθηκε το ίδιο κρέας και σε 70 εστιατόρια του νησιού.
«Οι τουρίστες θα περπατήσουν στους δρόμους του νησιού και θα παρατηρήσουν τους πλανόδιους να πωλούν σοταρισμένο κρέας, το οποίο θα περάσουν για κοτόπουλο, πράγμα το οποίο και θα επιβεβαιώσουν ψευδώς οι ντόπιοι. Δεν αντιλαμβάνονται όμως πως τα γράμματα RW σημαίνουν πως σερβίρεται κρέας σκύλου εκεί», ανέφερε η υπεύθυνη της καμπάνιας του οργανισμού στο ABC, συμπληρώνοντας πως το εμπόριο κρέατος σκυλιών παραβιάζει τους νόμους για τη σκληρότητα των ζώων και τους νόμους για την ασφάλεια των τροφίμων».



Η υπεύθυνη της έρευνας, Λιν Γουάιτ, ανέφερε και πως ξεκίνησε την έρευνά της, γνωρίζοντας αρχικά τους «αρχηγούς» της παράνομης βιομηχανίας, οι οποίοι δεν δίστασαν να την καλέσουν να πάρει μέρος στο κυνήγι και στη θανάτωση των ζώων.
Πέρα από την απίστευτη αυτή βαρβαρότητα, ο οργανισμός επισημαίνει πως η κατανάλωση τέτοιου κρέατος πιθανώς να έχει επιπτώσεις στην υγεία των τουριστών, καθώς πολλά σκυλιά δηλητηριάζονται πριν θανατωθούν.



«Η κατανάλωση του θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα όπως ναυτία, μυϊκούς πόνους, δύσπνοια και βλάβη οργάνων και νεύρων. Αν κάποιος φάει, για παράδειγμα κομμάτια του στομάχου των ζώων ή της καρδιάς, τότε υπάρχουν πραγματικά υψηλές συγκεντρώσεις κυανιδίου που θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες», δήλωσε ο Δρ. Ντρόσον.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι πολίτες στο Μπαλί που αγωνίζονται για να μπει ένα τέλος στο βασανισμό και την θανάτωση των ζώων. Μία τέτοια οργάνωση είναι η «Ένωση Ζώων του Μπαλί» που εργάζεται για την προστασία των σκύλων του νησιού. Σήμερα φροντίζουν περίπου 150 σκυλιά, αλλά ο αριθμός απέχει πολύ από τα εκτιμώμενα 70.000 ζώα που σφαγιάζονται κάθε χρόνο για το εμπόριο κρέατος σκύλου.

Φωτογραφίες: Αnimas Australia


ΠΗΓΗnewsone.gr


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.