Thursday, June 29, 2017

Οι 4 που «πέρασαν» για την μίσθωση του Kings’ Palace στο Σύνταγμα

Τέσσερις από τις επτά εταιρίες-σχήματα, που είχαν υποβάλλει προτάσεις για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου της πρώην ΑΤΕ, στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα, προχωρούν στην επόμενη φάση της αξιολόγησης, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που έγινε χθες.
Συγκεκριμένα, στην επόμενη φάση πέρασαν οι εξής:
  • ΛΑΜΨΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕ
  • ΑΦΟΙ ΜΟΥΣΑΜΑ ΑΞΕ
  • Η ελληνοτουρκική κοινοπραξία SALFO – VARYAP, θυγατρική του τουρκικού ομίλου Varlıbaş Group, που δραστηριοποιείται στις κατασκευές και το real estate. Η ελληνική εταιρία ειδικεύεται στο project management, που ανήκει στους κ.κ. Σαλπέα και Φωτεινό. Η κοινοπραξία έχει προσκομμίσει στον διαγωνισμό και επιστολή της HYATT, με την οποία ανακοινώνει ότι σε περίπτωση ενοικίασης του ακινήτου, το management θα γίνει από την γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων.
  • KCI
Το ακίνητο ανήκει στο ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕΑΤΕ) είναι συνολικής επιφάνειας 13.244 τ.μ. (9 ορόφων), και πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον κτίριο στο κέντρο της πόλης και στέγαζε στο παρελθόν το ξενοδοχείο Kings’ Palace, επί το ελληνικόν “Βασιλέων Μέλαθρον” και αργότερα, ανακατασκευάστηκε και στέγασε την Αγροτική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι το ακίνητο «ακουμπάει» τον παλαιό ΑΣΤΕΡΑ του Συντάγματος, που τώρα στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ».
Το τίμημα
Όσον αφορά τα ετήσια τιμήματα που έχουν προσφερθεί, το εύρος είναι από 850.000 έως 1.050.000 €, χωρίς όμως να μπορούν να προσδιοριστούν ακριβώς αυτή τη στιγμή, αφού πρέπει να γίνει αναγωγή σε παρούσες αξίες, υπολογίζοντας την διαφορετική περίοδο μίσθωσης που προσφέρουν οι 4 εταιρίες, από 30 έως 50 χρόνια και με προεξοφλητικό επιτόκιο, που διαμορφώνεται από τα διαφορετικά επιτόκια των προσφορών. Ως εκ τούτου, είναι παρακινδυνευμένο τόσο να αναφερθεί συγκεκριμένο τίμημα ανά προσφορά, όσο και να προσδιοριστεί ποια προσφορά είναι η πλέον συμφέρουσα. Αυτό θα γίνει, μετά τον υπολογισμό με βάση ένα  μαθηματικό τύπο, που έχει προβλεφθεί στην προκήρυξη.
Ωστόσο, πηγές που παρακολουθούν τον διαγωνισμό, τονίζουν ότι «σε πρώτη ανάγνωση, φαίνεται να έχει προβάδισμα η προσφορά της ΛΑΜΨΑ».
Τον διαγωνισμό «τρέχει» η εταιρία ΔΑΝΟΣ, Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμήτες Ακινήτων, An Alliance Member of BNP PARIBAS REAL ESTATE.
Πηγήmoney-tourism.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.