Tuesday, June 27, 2017

Καταδίκη για ιατρικό λάθος

Αντώνης Αθ. Φραγγεδάκης
Ένας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής της μιας παθούσας παραστάθηκε ο δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Αντώνης Αθ. Φραγγεδάκης

Καταδίκη οφθαλμιάτρων, νοσηλεύτριας και υπευθύνων κλινικής και στον δεύτερο βαθμό για τις χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική των Σερρών.
Την ενοχή τριών οφθαλμιάτρων χειρουργών, δυο Σερραίων και ενός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής οφθαλμολογικής κλινικής Νοσοκομείου του ΕΣΥ Θεσσαλονίκης, της τότε εργαζόμενης νοσηλεύτριας εργαλειοδότριας στην ιδιωτική κλινική των Σερρών, της Διοικητικής Διευθύντριας και της Επιστημονικής υπευθύνου, Διαχειρίστριας εν τοις πράγμασι, Αναισθησιολόγου, ομόρρυθμων εταίρων της ιδιοκτήτριας εταιρίας της ιδιωτικής κλινικής των Σερρών έκρινε ομόφωνα και σε δεύτερο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 εμμένοντας στην περί της ενοχής των ανωτέρω 6 ενόχων της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών.
 Η υπόθεση αφορά στις εγκλήσεις που είχαν υποβάλλει δυο εκ των 13 παθόντων ασθενών που υπεβλήθησαν σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθρυψίας που έλαβε χώρα στις 22 και 23 Ιουνίου του 2010 σε ιδιωτική κλινική των Σερρών.
Συνέπεια της αμελούς συμπεριφοράς που επέδειξαν οι 6 ένοχοι είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ενδοφθαλμίτιδας λόγω του ενδοφθαλμισμού του ενδονοσοκομειακού μικροβίου της ψευδομονάδας και στους 13 ασθενείς, οι οποίοι απώλεσαν την όραση τους από το ένα μάτι τους και οι μισοί εξ αυτών υπέστησαν και την εξεντέρωση του βολβού του ιδίου οφθαλμού.
Συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό με την τελεσίδικη πλέον απόφαση του επέβαλε την ποινή των 18 μηνών φυλάκισης στον καθένα από τους 3 ιατρούς οφθαλμιάτρους χειρουργούς και την ποινή των 30 μηνών φυλάκισης στην κάθε μια από τις άλλες 3 ενόχους δηλαδή στη νοσηλεύτρια εργαλειοδότρια, τότε εργαζόμενη στην ιδιωτική κλινική των Σερρών, στη Διευθύνουσα Διευθύντρια και ομόρρυθμου εταίρου της Ιδιωτικής κλινικής των Σερρών καθώς και στη διαχειρίστρια εν τοις πράγμασι, αναισθησιολόγου επίσης ομόρρυθμου εταίρου της ανωτέρω ιδιωτικής κλινικής των Σερρών.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών αναγνώρισε σε όλους τους ενόχους το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και οι ποινές που τους επεβλήθησαν έχουν τριετή αναστολή.
Ως συνήγοροι της πολιτικής αγωγής της μιας εκ των ασθενών παραστάθηκαν ο δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Αντώνης Αθ. Φραγγεδάκης και η Μαρία Φυντανή, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνεργάτης του δικηγόρου Νίκου Διαλυνά, ο οποίος παραστάθηκε ως συνήγορος πολιτικής αγωγής της παθούσας στο πρώτο βαθμό και για τη δεύτερη παθούσα συνήγορος πολιτικής αγωγής παραστάθηκε ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών. 
Δικηγορικό Γραφείο Φραγγεδάκη

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.