Wednesday, June 28, 2017

Συνάντηση του Αν. ΥΠΑΑΤ, Γ. Τσιρώνη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, για βελτιώσεις στον νόμο για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Συνάντηση Τσιρώνη ΚΕΔΕ για αδέσποτα
Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, συναντήθηκε χθες 27 Ιουνίου με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργο Πατούλη και τους Δημάρχους Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη και Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, για να συζητηθούν οι βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν στον ν. 4039/2012 για τη προστασία των αδέσποτων ζώων. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε την επιθυμία όλων των Δήμων της χώρας να  επιλυθεί το θέμα των αδέσποτων ζώων και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου.
Ο Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο σκοπό του και ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τις προτάσεις της που στοχεύουν στην βελτίωσή του. Αναφέρθηκε στη διαδικασία που προτίθεται να ακολουθήσει το Υπουργείο προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει το πλαίσιο των θεσμικών παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση του νόμου. Άξονες αυτής της προσπάθειας θα είναι οι συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς, τις φιλοζωικές οργανώσεις, η  κατάθεση των προτάσεων όλων των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα των αδέσποτων ζώων, ο δημοκρατικός διάλογος και η ταχύτητα στη λήψη των σχετικών αποφάσεων με στόχο πάντα τη διαμόρφωση ενός εφαρμόσιμου και αποτελεσματικού νομικού πλαισίου. Ο Αν. Υπουργός τόνισε ότι το θέμα των αδέσποτων αποτελεί ντροπή για κάθε πολιτισμένη χώρα και ότι πέραν του νομικού πλαισίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κινητοποιήσει πόρους και δυνάμεις για την ουσιαστική  επίλυση του θέματος.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.