Wednesday, June 28, 2017

Πώς ξεχωρίζεις τον αληθινό έρωτα από τον ενθουσιασμό;

Η απάντηση μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά δεν είναι.
Λένε πως ο έρωτας «χτυπά» την πόρτα μας πολύ λίγες ως ελάχιστες φορές. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό έρωτα στη ζωή κάθε ανθρώπου…
Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πως στα κομμάτια όλοι γύρω μας (ακόμα και εμείς οι ίδιοι), νιώθουν ερωτευμένοι κάθε μήνα, χρόνο (μερικοί και εβδομάδα) με διαφορετικούς ανθρώπους; Κάνουμε κάτι λάθος ή μήπως όλα αυτά τα ρητά περί έρωτος αποδεικνύονται εσφαλμένα στην πράξη;
Νομίζω τίποτα από τα δυο! Όλοι οι άνθρωποι έχουμε νιώσει ερωτευμένοι με διαφορετικούς ανθρώπους και ναι δεν κάναμε κάτι λάθος. Όμως, αυτό που πάθαμε δεν ήταν αυτό που λένε ο πραγματικός έρωτας, ο ένας και μεγάλος, αυτόν που λένε δηλαδή τα «διάσημα» ρητά…

Δεν ήταν κάτι άλλο από αυτό που αποκαλούμε ενθουσιασμό! Ναι, ναι, ναι, αυτή η λεξούλα, αυτή η ύπουλη λεξούλα με τα δυο «πρόσωπα». Ο ενθουσιασμός που από τη μια πλευρά σε ανεβάζει στον έβδομο ουρανό και έπειτα, όταν «ξεφουσκώνει» σε έναν από τους δυο υποτίθεται ερωτευμένους, τότε ρίχνει τον άλλον από τους δυο υποτίθεται ερωτευμένους στα… τάρταρα! Εκεί όπου θα κλάψει, θα γκρινιάξει, για να περάσει μια εβδομάδα και να νιώσει σα να μην έγινε ποτέ τίποτα, αφού θα βρεθεί κάποιος καινούριος ενθουσιασμός!
Πράγματι έτσι είναι ο ενθουσιασμός… Σε χτυπάει κατά κούτελα και κάθε φορά νομίζεις ότι ζεις τον απόλυτο έρωτα, μέχρι να κάνει τον κύκλο του και η πραγματικότητα σε κάνει να καταλάβεις ότι αυτός ο έρωτας δεν υπήρξε τελικά σε καμία από τις δυο πλευρές. Και εδώ που τα λέμε είναι πολύ λογικό να μπερδευόμαστε, αφού έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτό που λέμε πραγματικό έρωτα. Φταίνε όμως τα κοινά στοιχεία; Ή μήπως θέλουμε να πιστεύουμε κάθε φορά που ενθουσιαζόμαστε, ότι βρήκαμε τον μοναδικό μας έρωτα;
Και εδώ κάπου έρχεται το «κρίσιμο» ερώτημα.
Πως ξεχωρίζεις τον αληθινό έρωτα από τον ενθουσιασμό; Η απάντηση μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά δεν είναι…
Τον αληθινό έρωτα τον νιώθεις. Και όχι όπως νιώθεις τον ενθουσιασμό, νομίζοντας ότι είναι ο έρωτας. Και όταν τον νιώσεις, τότε εκεί καταλαβαίνεις πόσο καλά έπλαθες τόσο καιρό το «παραμυθάκι» του ενθουσιασμού, για να μοιάζει έστω και λίγο με τον μοναδικό έρωτα!
Ο έρωτας δεν έρχεται ποτέ ξαφνικά, είναι κάπου εκεί κοντά, μπορεί να μην τον βλέπεις εσύ, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει. Περιμένει και την κατάλληλη στιγμή μπαίνει στη ζωή σου και κάθε μέρα που περνάει νομίζεις ότι πραγματικά ήταν γραφτό αυτό να συμβεί σε σένα. Το πως και το γιατί είναι διαφορετικό σε κάθε άνθρωπο, το σίγουρο είναι ότι ο πραγματικός έρωτας δεν έρχεται με την πρώτη ματια… Αυτά είναι όλα αποκυήματα της φαντασίας του ενθουσιασμού!
Ο έρωτας βγάζει στην επιφάνεια τον άνθρωπο που πραγματικά είσαι και όχι αυτόν που ίσως θα ήθελες να είσαι. Στον έρωτα δεν υποδύεσαι ρόλους, ξέρεις αυτόν του «μάγκα» ή της «αθώας» ή του «ρομαντικού» ή της «ακομπλεξάριστης», ρόλοι που σε έναν μήνα γυρίζουν «τούμπα» και σε κάνουν να αναρωτιέσαι «που είναι αυτός που ερωτεύτηκα και φιληθήκαμε ρομαντικά κάτω από το φεγγάρι;».
Ο έρωτας δεν χρειάζεται καν αυτό το ρομαντικό «φόντο». Δηλαδή φεγγάρια, θάλασσες, νησιά… Ο έρωτας βρίσκεται σε μια απλή βόλτα με ένα κουτάκι μπύρα στο χέρι, στο παγκάκι μιας πλατείας, στις καρέκλες ενός κλειστού μαγαζιού, σε μια βόλτα με το αμάξι χωρίς προορισμό! Ή ακόμα και σε έναν προορισμό που δεν προγραμμάτισες, δεν υπολόγισες, που έγινε αναπάντεχα…
Γιατί ο έρωτας είναι τρέλα, αυθορητισμός. Ο έρωτας δεν έχει προγράμματα!
Ο έρωτας βρίσκεται εκεί που τα φιλιά μπορούν να εκφράσουν τα μεγαλύτερα και βαθύτερα συναισθήματα που κρύβεις μέσα σου χωρίς να τα πεις. Και όταν τα λες στον έναν και μοναδικό έρωτα είναι φυσικά αμοιβαία και πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να τα πεις γιατί σε έχει προλάβει το έτερον σου ήμισι…
Γιατί τον πραγματικό έρωτα τον ζεις με αυτόν που σε συμπληρώνει όχι μόνο στις λέξεις ή στις φράσεις, αλλά στις πράξεις. Στον έρωτα όλα γίνονται πράξη… Κάνεις όνειρα που δεν πίστευες ποτέ ότι θα κάνεις, τα λες και δεν ντρέπεσαι, δεν φοβάσαι για το πως μπορείς να φανείς, γιατί ο έρωτας δεν κατακρίνει. Αναλύεις τα όνειρα σου και εκεί συνειδητοποιείς ότι είναι κοινά με του άλλου. Γιατί στον έρωτα τα όνειρα που κάνεις είναι τα πιο απλά και συνάμα τα πιο σπουδαία, γιατί καταλαβαίνεις ότι έχεις κοντά σου αυτόν με τον οποίο μπορείς να τα μοιραστείς!
Στον έρωτα μοιράζεσαι τα καλά αλλά και τα άσχημα. Οι ανησυχίες και τα άγχη σου είναι και του άλλου, αλλά στον έρωτα αυτά δεν μένουν ποτέ ως επίλογος μιας κουραστικής μέρας. Στον έρωτα η μέρα κλείνει γλυκά, όμορφα, ξεκούραστα ακόμα και αν πριν πέντε λεπτά πίστευες ότι ήσουν ο πιο κουρασμένος άνθρωπος του κόσμου! Γιατί στον έρωτα μια αγκαλιά, ένα φιλί, ακόμα και μια ματιά σε κάνει να γίνεσαι πάλι ο εαυτός σου, αυτός ο εαυτός που η ρουτίνα πήρε μακριά για λίγο.
Γιατί στον έρωτα είσαι η πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού σου, κυρίως στα μάτια του άλλου. Και στα δικά σου εκείνος επίσης. Δεν θες να αλλάξεις τίποτα από πάνω του και δεν πιέζεις ποτέ τον εαυτό σου να δεχτεί κάποια στοιχεία του, καθησυχάζοντας σε, ότι μπορεί και να τα αλλάξει για χάρη σου, όπως στον ενθουσιασμό. Στον έρωτα δεν θες να αλλάξεις τίποτα και κανέναν και αντίστοιχα ούτε ο άλλος σε αφήνει να αλλάξεις. Γιατί στον έρωτα μαθαίνεις να αγαπάς πρώτα τις ιδιοτροπίες, τις μαθαίνεις και ξέρεις πως να τις χειριστείς. Επειδή θέλεις να τις χειριστείς, όχι επειδή πρέπει… Στον έρωτα δεν υπάρχουν πρέπει, παρά μόνο θέλω!
Θέλεις να είσαι μαζί του κάθε μέρα, κάθε λεπτό.  Στον έρωτα ποτέ ο χρόνος δεν αρκεί για να εκφράσεις αυτά που θέλεις, να τα δείξεις, να ζήσεις… Γιατί στον έρωτα ο άλλος σου λείπει κάθε μέρα, κάθε λεπτό, σου λείπει ακόμα και όταν κάθεται δίπλα σου και δεν μπορείς να του μιλήσεις.
Και το σημαντικότερο όλων. Έρωτας δεν είναι όταν το φωνάζεις παντού ότι είσαι ερωτευμένος.  Άλλωστε λένε ότι «σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει»! Έρωτας δεν είναι οι χιλιάδες φωτογραφίες ή οι καρδιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο έρωτας δεν είναι επίδειξη, είναι το ομορφότερο συναίσθημα, το μεγαλύτερο που μπορεί να ζήσεις ποτέ, ακόμα και αν το ξέρεις μόνο εσύ και εκείνος.
Έρωτας είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά είναι τόσο μαγικό που φαντάζει ακόμα με όνειρο.  Ένα όνειρο από το οποίο δεν θέλεις να ξυπνήσεις ποτέ και αν κάποιος τολμήσει να σε ξυπνήσει, απλώς την πάτησε!

Πηγηinspireyourlife.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.