Thursday, June 29, 2017

Ο Υπουργός κ. Ν. Παππάς επιβεβαιώνει τη Φωτεινή Αραμπατζή για τα ΕΛΤΑ


Στην παραδοχή ότι τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν να παρακρατούν από τη Δ.Ε.Η. τα χρήματα των καταναλωτών, που έχουν εισπράξει από την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος, προχώρησε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή.

Ειδικότερα, το σοβαρό αυτό ζήτημα παραδέχεται σε έγγραφό του, που απέστειλε στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Ιωάννης Ζαρολιάγκης.

Κατά τον κ. Ζαρολιάγκη το συγκεκριμένο πρόβλημα «οφείλεται σε δυσλειτουργίες, που προέκυψαν κατά τη μετάβαση στο σύστημα του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ (DIAS Credit Transfer), επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πλήρως την κυρία Αραμπατζή, η οποία και ανέδειξε το θέμα.

Σε ό,τι αφορά στην ανάγκη προστασίας των καταναλωτών – πολιτών, που όπως υπογράμμιζε η κυρία Αραμπατζή στην Ερώτησή της, κινδυνεύουν αφενός να χάσουν το ποσό της έκπτωσης (15%) για την εμπρόθεσμη πληρωμή του τρέχοντος λογαριασμού τους αφετέρου να χάσουν την ίδια τη ρύθμιση οφειλών με τη Δ.Ε.Η. όσοι έχουν προχωρήσει σε σχετικό διακανονισμό με την εταιρία, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του προς τον Υπουργό , «μέχρι την επίλυση του τεχνικού προβλήματος προτάθηκε στη Δ.Ε.Η. η αποστολή του αρχείου, στο οποίο αποτυπώνονται οι πελάτες που έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους προκειμένου η ΔΕΗ να μην εκτεθεί στους πελάτες της και αυτοί να μη χάσουν τις εκπτώσεις συνέπειας του 15%».

Το κείμενο της Ερώτησης της κ. Αραμπατζή στο κάτωθι link:

Το κείμενο της Απάντησης του Υπουργού στο κάτωθι link:



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.