Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε και πάλι με τον Υπουργό Παιδείας, με τον οποίο, όπως είπε, «είμαστε σε διαρκή επαφή για το θέμα αυτό και μια άτυπη συμφωνία που είχαμε κάνει, είναι ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει οποιοσδήποτε σχεδιασμός πριν καταλήξουμε μέσω ενός ευρύτερου διαλόγου. Και ο Υπουργός με ενημέρωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, απάντησε ως προς το αίτημα που του τέθηκε, για την επανίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας».
«Χρειάζεται μια μελέτη του θέματος σε βάθος», τόνισε ο Γιώργος Βαρεμένος. «Παλεύουμε χρόνια, από τότε που ο κ. Αρβανιτόπουλος, εν μια νυκτί, κατάργησε την αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και το μετέφερε διοικητικά στην Πάτρα, γεγονός που, όπως εκτιμά ο Υπουργός και μου είπε κατά την επικοινωνία μας, δημιουργεί σήμερα ένα νομικό δεδομένο».
«Υπάρχουν σκέψεις», συνέχισε, «για να ξεπεράσουμε το νομικό αυτό δεδομένο που δημιούργησε το Σχέδιο Αθηνά, ώστε να καταλήξουμε σε μια λύση που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Τμημάτων του Αγρινίου. Το υπουργείο Παιδείας έχει διάφορες σκέψεις για τη σύνδεση των Τμημάτων, πανεπιστημιακών και άλλων, στον νομό, με έναν τρόπο που να υπηρετεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Έχει τεθεί και η πρόταση, τα Τμήματα του Αγρινίου να συγκροτήσουν μια Σχολή με δική της Κοσμητεία. Έχουν τεθεί και άλλες προτάσεις, που με υπευθυνότητα αποφεύγω να τις βάλω στον δημόσιο διάλογο μεμονωμένα, διότι ο διάλογος αυτός γίνεται συχνά με έναν ανεύθυνο τρόπο. Πρέπει, ωστόσο, να καταλήξουμε σε κάτι συγκεκριμένο, μέσα από έναν διάλογο που να μην έχει αέναο ορίζοντα. Το είπα και στον Σύλλογο Επιχειρηματιών με αφορμή την ημερίδα που ετοιμάζουν και είχα προσφερθεί ώστε να οργανωθεί συνάντηση μιας αντιπροσωπείας για τα πολλά θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Η θέση μου είναι ότι ορισμένα πράγματα έπρεπε ως τοπική κοινωνία και ως φορείς της πόλης να τα είχαμε κατοχυρώσει, γιατί, αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα μπορούσε ο καθένας, για συντεχνιακούς ή άλλους λόγους, να θέτει ανά πάσα στιγμή θέμα μεταφοράς των Τμημάτων».
Και ο Γιώργος Βαρεμένος κατέληξε: «Θα έλεγα και το εξής σε ορισμένους παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, που δεν αμφισβητώ το ενδιαφέρον τους για την παραμονή του Πανεπιστημίου: Ας καταλήξουν πρώτα στο σκεπτικό με το οποίο ο κ. Αρβανιτόπουλος κατάργησε την αυτονομία του Πανεπιστημίου και, έστω και μετά την κατάργηση, ας έρθουν με μια πρόταση. Χρειάζεται διάλογος ακόμη και με αυτούς που κατάργησαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη που συμμετείχε στην τότε κυβέρνηση. Το έχω πει ευθέως και στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στο ΠΑΣΟΚ, να έρθει με μια ενιαία θέση. Δεν μπορεί να λέει ότι είναι μαχητικά υπέρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, και ο βουλευτής Αχαϊας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να είναι ο μαχητικότερος όλων υπέρ της κατάργησης των Τμημάτων του Αγρινίου, πιο πολύ και από την ίδια την Πρύτανη…».
No comments:
Post a Comment
Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση
Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.
Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.